Weekselectie: alcoholcontactmoment en bijengif tegen kanker

Weekselectie van FamilieNieuws: bijengif tegen kanker en woord van het jaar: alcoholcontactmoment

Gezondheid

De universiteit van Leeds heeft ontdekt dat angst, hoge bloeddruk en een verhoogde hartslag zijn verlaagd als mensen video’s van schattige dieren kijken.

Ander opmerkelijk nieuws kwam uit Australië: wetenschappers hebben ontdekt dat bijengif dodelijk is voor twee agressieve en moeilijk te behandelen typen borstkanker.

Leuke video’s

Wortels voor kunst

In London werd vlakbij Goldsmiths College zo’n 30 ton aan verse wortels gedumpt. Het zou gaan om een kunstproject van kunststudent Rafael Perez Evans, die les volgt aan het Goldsmiths College voor beeldende kunsten en sociale wetenschappen.

Na de expositie worden de wortels verwijderd en gedoneerd aan dieren. Tip: bekijk de video tot aan het einde.

Cause I’m happy

Mocht je deze hebben gemist: een jonge vrouw werd betrapt tijdens een vreugdendans op een parkeerplaats nadat ze was aangenomen voor een restaurantbaan in Decatur, Georgia. De CCTV-beelden zijn sindsdien viraal gegaan.

Katten houden van viool

Esther Abrami vond een slimme manier om haar kat te laten stoppen met huilen. De Franse violiste stopte haar kitten Rémila in een heuptasje terwijl ze oefende. Het kleine katje viel diep in slaap terwijl Esther speelde. Zoals we je net hebt kunnen lezen, is deze video goed voor de gezondheid.

Land art

Luchtopnamen tonen twee gigantische biologisch afbreekbare land art-schilderijen van in elkaar grijpende handen, die door de Franse kunstenaar Saype op het gras in Turijn werden gespoten als onderdeel van ‘Beyond Walls’, zijn project om een ‘menselijke ketting’ over de hele wereld te creëren om menselijkheid en gelijkheid.

Reizen naar Suriname

Zaterdag 26-sep had de regering van Suriname nog bepaald het luchtruim open te stellen voor commerciële vluchten vanuit Nederland. Binnen een week is dit besluit teruggedraaid na berichten vanuit over de verslechterende Corona situatie in Nederland. Ben je toch nog van plan naar Suriname te vliegen, bekijk dan dit bericht voor meer details.

Woord van de week

Woord van de week: alcoholcontactmoment. Sinds 28-sep wordt op social media het woord alcoholcontactmoment voorgedragen voor Woord van het Jaar. Tijdens de persconferentie van over de nieuwe Corona maatregelen. Premier Rutte gaf aan dat met het vroeger sluiten van de horeca veel alcoholische contactmomenten worden voorkomen.

Prettige zondag!