Voor het eerst meer dan 4000 besmettingen in 1 dag – Nederland – video’s

besmettingen Nederland

Het aantal besmettingen in Nederland stijgt in een raptempo.

Zojuist heeft het RIVM gemeld dat er meer dan 4000 besmettingen zijn gemeld binnen 24 uur. Dat is voor het eerst! Vorige week was het aantal rond de 2500 per dag. Een serieuze stijging dus.

[quads id=1]

Over de afgelopen zeven dagen zijn ruim 24.000 nieuwe besmettingen gemeld. Bekijk het bericht voor alle ander cijfers van vandaag. Als het goed is zal het aantal besmettingen dalen. Afgelopen week zijn namelijk strengere maatregelen getroffen om de stijging te minimaliseren.

[quads id=1]

Video’s –  Zijn jullie ook voorzichtiger geworden? Gaan jullie al met mondkapjes op naar de supermarkt of vinden jullie dat ook onzin? Bekijk de video’s. Het aantal doden stijgt gelukkig niet zo snel. Betekent dit dat de mensen minder ziek zijn nu? Want dit was in maart wel anders.

Meer dan 4000

Voor eerst in 24 uur meer dan 4000 coronabesmettingen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat de afgelopen 24 uur bij 4007 mensen het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er voor het eerst meer dan 4000. Zaterdag telde het instituut 3972 nieuwe besmettingen. Dat getal is bijgesteld naar 3971. Over de afgelopen zeven dagen zijn ruim 24.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Vijf nieuwe doden

[quads id=1]

Er zijn momenteel 810 patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis, 69 meer dan gisteren. Daarvan liggen 163 patiënten op de intensive care, 7 meer dan gisteren. Het aantal bevestigde sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met vijf toe. Dat betekent niet dat deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Dit soort informatie wordt soms met vertraging doorgegeven.

Zaterdag werden nog 21 dodelijke slachtoffers van de pandemie gemeld. Over de afgelopen zeven dagen zijn 80 sterfgevallen bekend die in verband worden gebracht met Covid-19. Waarschijnlijk ligt het werkelijke sterftecijfer hoger. Het is namelijk niet altijd bekend dat iemand is overleden aan het virus. Lees het volledige bericht bij de Gelderlander.

Bekijk de video’s

[quads id=1]

[quads id=1]

One thought on “Voor het eerst meer dan 4000 besmettingen in 1 dag – Nederland – video’s

Comments are closed.