Video – 10 familieleden besmet geraakt – mogelijk tijdens uitvaart in Suriname

familie besmet ATM

10 familieleden in Suriname besmet geraakt – 15 mensen illegaal vanuit Apoera naar Nickerie gegaan – vrouw mogelijk besmet geraakt tijdens het pinnen, ze is in kritieke toestand openomen in de ICU

familie besmet ATM

[quads id=1]

Video – Minister Amar Ramadhin heeft zojuist interessante informatie gedeeld tijdens een persconferentie in Nickerie. Hij ging in op de situatie in Apoera, Nickerie en Saramacca. Lees het bericht en geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn. Bekijk de video. Let op, u kunt overal besmet raken. Of het nou een ATM is, een deurknop of een handdruk van een goede kennis die u lang niet hebt gezien. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw handen te wassen en om handsantizer te gebruiken. Laat dat weten aan iedereen!

Minister van volksgezondheid

[quads id=1]

De minister van volksgezondheid heeft zojuist tijdens een persconferentie in Nickerie een statement gegeven omtrent de situatie te Apoera, Nickerie en Saramacca. Er zijn 15 personen vanuit Apoera naar Nickerie gekomen. Illegaal, want Apoera zit op dit moment in een Total Lockdown.

Let wel, de status is onbekend. Dus men weet niet of ze besmet zijn. Belangrijk is om te weten dat het mensen zijn die uit een hoog risico gebied, illegaal richting Nickerie zijn gegaan. Hun status en verblijf is dus onbekend. Dit is een zeer kwalijke zaak.

[quads id=1]

10 mensen uit 1 familie

Districtscommissaris van Saramacca heeft samen met de BOG bekend gemaakt dat er is er een lokale uitbraak is geweest in hun gebied. het betreft omgeving Uitkijk. 10 mensen binnen 1 familie zijn besmet geraakt. Vermoedelijk zijn ze alle 10 besmet geraakt tijdens een uitvaart in het gebied. Er zijn lokaal maatregelen getroffen in overleg met Ministerie, BOG en de DC.

[quads id=1]

Tevens is het ministerie van Regionale Ontwikkelingen op de hoogte. De mensen in de omgeving zijn door middel van soundtrucks gewaarschuwd. Tevens hebben zij de nodige instructies ontvangen. De situatie is nu rustig en stabiel. Men is nog druk bezig met het contact – tracing onderzoek. Zodat de mensen die in contact zijn geweest met de besmette personen op de hoogte zijn en maatregelen kunnen treffen.

Besmetting via een ATM machine

Tevens laat de minister weten dat er een vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. Ook zij is besmet geraakt met het coronavirus. Na onderzoek blijkt dat de vrouw alleen naar een ATM is geweest. Van daar uit heeft ze verder met niemand contact gehad. Ze begon klachten te ontwikkelen na het pinnen. Het vermoeden bestaat dat iemand met het virus voor de mevrouw de machine heeft gebruikt en dat het virus tijdens het pinnen op de mevrouw haar vingers is gekomen. De mevrouw is op dit oment opgenomen in de ICU en is er ernstig aan toe. Het advies van de minister is: Trek een handschoen aan als u naar een ATM gaat. En gooi die handschoenen meteen weg.

[quads id=1]

Video van de minister

Bekijk hier onder de video van de persconferentie met meer informatie hierover. Geef het door aan iedereen en geef het dor aan belanghebbenden:

One thought on “Video – 10 familieleden besmet geraakt – mogelijk tijdens uitvaart in Suriname

Comments are closed.