Hoe zit het met het vervoer in Commewijne? (school)bussen en boten

staken Suriname bus boot familienieuws

Goede avond FamilieNieuws. Ik heb een vraag en misschien kunt u of iemand anders mij helpen.

Het betreft het bus- en bootvervoer. Er wordt namelijk bijna niet gesproken over Commewijne. Ik weet nu even niet bij welk ministerie ik moet zijn, maar wellicht krijg ik het antwoord sneller via jullie. Misschien weten de mensen in Commewijne meer.

[quads id=1]

Mevrouw Henna wil graag weten hoe het zit met de bussen en boten vanuit Commewijne. Ze rijden niet. Sommige bewoners zijn daardoor genoodzaakt om te liften. De scholen zijn reeds begonnen maar het lijkt alsof men Commewijne is vergeten. Is er iets bekend gemaakt in de media? Ze hoort namelijk helemaal niets. Misschien heeft ze iets gemist. Vandaar haar vraag:

Wanneer gaan de schoolbussen in Commewijne rijden? Lees haar verhaal en zorgen in de brief en geef het door aan anderen. Wellicht kan het de juiste mensen bereiken. Hoe doen de andere mensen in Commewijne het dan? Rijdt de bus nu wel of niet?

[quads id=1]

Bussen Commewijne

Hi FamilieNieuws. Henna hier. De school in Suriname is reeds gestart maar de schoolbussen in Commewijne rijden niet. Ik weet niet als de minister van Onderwijs hiervan op de hoogte is. Het is me ook opgevallen dat geen enkele nieuwssite dit heeft aangehaald. Is het bij jullie misschien bekend? Zou u het kunnen natrekken aub? Of graag mijn brief plaatsen op de site zodat de mensen er antwoord op kunnen geven.

Veel mensen liften

Ik woon en werk zelf in Commewijne en heb (nog) geen eigen vervoer. Het openbaar vervoer in het projekt is nog niet opgang gekomen. Veel mensen lopen naar de hoek/hoofdweg om een lift van iemand te vragen. Ik woon bijna 3 kilometers van de hoofdweg.

[quads id=1]

Al 2 dagen heb ik mij niet op het werk kunnen aanmelden. Meerijden met collega’s gaat niet, omdat de meesten langs de hoofdweg wonen. Niemand heeft mij aangeboden om mee te rijden. Misschien kan iemand antwoord geven hierop. Ik ben wel benieuwd of het in de planning zit en hoelang het dan gaat duren.

Wat me ook is opgevallen. Niemand praat erover. De minister bezoekt de scholen en motiveert leerlingen, maar hoe staat het met de leerlingen die nu verstoken zijn van onderwijs vanwege het feit dat schoolvervoer in Commewijne niet rijdt. Van Paramaribo en andere districten weet ik niet zeker hoe het zit hoor. Ik ben van Commewijne.

[quads id=1]

Ik zie dit wel: Enkele bussen rijden langs de Oostwestverbinding, het gewone openbaar vervoer waarschijnlijk, maar in de plantages helemaal niet. Ook kan je vanuit Commewijne niet maar Paramaribo omdat de boten niet varen. Ik heb mondeling vernomen dat de boothouders straks voor een enkele rit SRD 7.50 vragen. Retour wordt dus srd15.  Ik weet niet als dit op waarheid berust. Ik zou graag iets meer informatie hierover willen krijgen. Zodat ik weet waar ik aan toe ben. Hopelijk is het niet teveel gevraagd. Mijn excuses daarvoor. Alvast bedankt iedereen. Henna

Gerelateerde verhalen:

[quads id=1]

Volle bussen in Suriname voor SRD 5? – Ik voel me niet veilig

Maatregelen tegen niet handhaven nieuwe valuta wet Suriname

Ik ga langzaam dood van binnen – brief van Marianne uit Paramaribo

Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Brief van een bezorgde moeder omtrent het onderwijs

Binnengekomen vraag: Ik zoek een goede tandarts in Paramaribo – Suriname

[quads id=1]

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van mevrouw Henna. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

Foto is een archieffoto

One thought on “Hoe zit het met het vervoer in Commewijne? (school)bussen en boten

  1. Das vervelend hier ook t zelfde,wat gezegt is dat het school vervoer 5okt wel weer begint te rijden.

Comments are closed.