Corsön en Morena kwamen om bij de Bijlmerramp – Vandaag precies 28 jaar geleden – video’s

Bijlmerramp Amsterdam

Vandaag staan veel mensen in Nederland stil bij de Bijlmerramp: Een Boeing 747 van El Al vloog op 4 oktober 1992 door de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in Amsterdam Bijlmer.

[quads id=1]

Het is precies 28 jaar geleden dat de 17-jarige Corsön en zijn 18-jarige vriendin Morena samen met 41 anderen omkwamen bij de ramp. Moeder Ivy heeft eerder haar verhaal gedeeld in de media. Ze vraagt zich af wat er met hem was gebeurd als ze niet naar Nederland waren gekomen. Lees het trieste en hartverscheurende verhaal.

De Bijlmer ramp: Sommige mensen herinneren het zich nog als de dag van gisteren. Wat is jouw herinnering aan de Bijlmerramp. Weet je nog wat je aan het doen was en waar je was? We wensen alle nabestaanden en betrokkenen veel sterkte toe. Zoiets vergeet je nooit meer.

[quads id=1]

Bijlmerramp in Amsterdam

Ivy verloor haar 17-jarige zoon Corsön en zijn vriendin Morena

Vandaag is het precies 28 jaar gelden dat de toen 17-jarige Corsön samen met zijn 18-jarige vriendin Morens is overleden tijdens de Bijlmerramp. Zijn moeder Ivy Davelaar vraagt zich af wat er met hem was gebeurd als ze gewoon op Curaçao was gebleven. Ze deelde haar verhaal in de madia:

Melk voor hun zoontje

4 oktober 1992, Corsön Perret Gentil en zijn vriendin Morena Vrutaal rijden op een brommer in Amsterdam Zuidoost. Ze komen net terug van de avondwinkel waar ze een pakje melk voor hun zoontje hebben gehaald. Ze waren op bezoek bij een vriendin. Hun kindje was bij die vriendin gebleven.

[quads id=1]

Om 1835 uur vliegt een vrachttoestel van de Israëlische maatschappij El Al door twee flats in de Bijlmermeer. Het toestel is net vertrokken van Schiphol dus zit nog vol met brandstof – kerosine. De twee flats, Groeneveen en Klein-kruitberg vliegen meteen in brand en storten gedeeltelijk in.

Hij was niet op het werk

Pas de volgende ochtend merkt moeder Ivy dat Corsön en Morena niet thuis hebben geslapen. Ze vindt het vreemd mar denkt nog niet echt iets. Later belt ze naar het werk van haar zoon. En hoort dan dat hij niet is verschenen.

Tijdens de pauze besluit ze naar die vriendin van hen in de Bijlmer te rijden en daar hoort ze dat de twee hun zoontje niet zijn komen ophalen. ‘Ze gingen voor een pakje melk naar de winkel en daarna zouden we naar de bioscoop gaan.’ Ivy begint zich nu echt zorgen te maken en krijgt een raar gevoel.

[quads id=1]

Mijn zoon leeft niet meer!

Als ze thuis komt begint de paniek. Ze schreeuwt het uit: “Mijn zoon leeft niet meer’. Haar dochter komt naar haar toe en vraagt wat er is. Corsön leeft niet meer zegt ze haar. De onzekerheid begint. Dagen en nachten wachten. 4 slapeloze nachten. En dan wordt moeder Ivy gebeld door de familie van zijn vriendin. ‘Ze hebben Morena geïdentificeerd’.

De volgende dag werd ze gebeld door het crisiscentrum. Ze moet komen. Ze lieten haar een vlechtje, een bril en een ring zien. Herkent u dit? Toen stortte haar wereld in. Ze wilden hem zien, maar de mensen adviseerden haar dat het beter was om mooie herinneringen aan hem over te houden. Dus ze besloot om hem niet meer te zien.

Ze voelde zich schuldig

[quads id=1]

Ivy voelde zich lange tijd schuldig. Ze had een goed leven op Curaçao, waarom heeft ze hem meegenomen naar Nederland? Ze gaf zelfs God de schuld. Het duurde jaren voordat ze het een plek heeft kunnen geven. Inmiddels woont ze weer op Curaçao, zonder Corsön, maar vast met mooie herinneringen aan hem. Lees hier haar volledige verhaal op RTL Nieuws

Bijlmerramp Amsterdam Nederland

Interessante video’s over de ramp:

De moeders van Kimberly (29) en Surya (25) vertellen hun dochters hoe zij de Bijlmerramp beleefden.

Nog nooit vertoond videomateriaal 7 dagen na de ramp met het El Al vliegtuig in de Bijlmer in Amsterdam.

[quads id=1]

De vuurzee die volgde heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Dat blijkt als ooggetuigen een kwart eeuw later herinneringen van vlak voor de crash ophalen.

In de documentaire 18:35 reconstrueert AT5 aan de hand van verhalen van betrokkenen, 112-meldingen en portofoon-fragmenten hoe de politie de vliegramp heeft beleefd.

4 oktober 1992: breaking nieuws in Nederland. Een vliegtuig stort neer op twee flats in de Bijlmer. Wat gebeurde er?

Op dit moment, precies 25 jaar geleden, stortte een Boeing 747 neer op de Amsterdamse Bijlmer. 43 mensen kwamen daarbij om. Je kunt nu kijken naar het NOS Journaal van 4 oktober 1992 met de eerste beelden en ooggetuigen van de Bijlmerramp

Lees ook:

Video – Willem Symor, oftewel Pa Sem is ‘De held van de Bijlmer’

Video – Bijlmerramp: ‘Ik begon te gillen: ik blijf niet hier, ik blijf niet hier!’