Volle bussen in Suriname voor SRD 5? – Ik voel me niet veilig

bus Suriname

Hallo FamilieNieuws, kunt u mijn brief delen met de mensen op Facebook. Ik heb namelijk een opmerking en ik wil weten of andere mensen het met mij eens zijn. Want dit kan niet hoor. Ik voel me heel erg onveilig in de Surinaamse bus.

[quads id=1]

Lees het verhaal van mevrouw Hannoe. Ze maakt zich zorgen om haar veiligheid en die van de kinderen. Het was namelijk de bedoeling dat er minder mensen in de bus zouden zitten. Maar dat ziet ze niet. Betaalt ze hierom het hoge tarief? Hebben jullie hier ook last van? Laat het weten in de reacties. Maar ook jullie goede ervaringen mogen jullie delen met ons. Geef het verhaal door aan een ieder zodat het de juiste mensen kan bereiken. Wellicht kunnen de bushouders, buschauffeurs en het ministerie het ook bekijken en er op reageren of er iets aan doen.

[quads id=1]

Scholen zijn begonnen

Hallo FamilieNieuws. De scholen zijn weer begonnen, ik ben blij hoor. Inmiddels ben ik ook weer na lange tijd met een werk begonnen. Ik ben mevrouw Hannoe uit Paramaribo. Ik reis met de bus en ik heb een jongen die met de bus naar school moet. Ik werk hard. Heel erg hard om de bus te kunnen betalen.

Ik spaar voor een fiets maar die heb ik nog niet. Dus ik ben genoodzaakt de bus te nemen. Ik heb wel een man met een auto, maar hij vertrekt veel eerder uit het huis en komt later thuis. Maar hoe de benzine prijs gestegen is kan hij ons ook niet hele dag heen en weer rijden. Het is zwaar.

[quads id=1]

Een dure rit

Ja, ik was het er niet mee eens dat de prijs zo gestegen is, maar ik begreep het wel. Het kon niet anders het was voor onze veiligheid want men kon niet meer met volle bussen rijden. Dus om de bushouders tegemoet te komen is de prijs MINIMAAL SRD 5 geworden. Maar wat zie ik nu? Ik zie dat de bussen nog net zo vol zitten. Dat betekent dat de chauffeurs nu een mooi bedrag per busrit ontvangen want al die mensen betalen ook keihard die SRD 5

En dat is nog niet alles. Ik zit in de bus en vlak naast me achter en voor me zie ik mensen die geen mondkap op hebben. Vandaag heb ik iemand erop aangesproken. Wel die dame heeft me aangesproken. Ik kon bijna huilen. Het was erg. Ik schaamde me. Die dame heeft me echtgeraakt. Toen ik thuis kwam heb ik gehuild hoor. En nu nog steeds. Ik ben helemaal overstuur. Daarom dacht ik, ik ga het ministerie schrijven. Maar ik stuur het naar jullie en ik hoop dat het ministerie het ook zal zien.

[quads id=1]

Ben ik de enige

Ik ben ook benieuwd naar de mening van andere mensen. Ben ik alleen de gene die hier last van heeft of jullie ook. Want hoe kan ik zoveel betalen voor de bus die veilig ia, maar die bus is helemaal niet veilig. Er zijn regels in Suriname. Waarom houden we ons niet eraan? De ene doet het wel en de andere doet het niet. Als ik straks ziek ben dan geef ik de bussen de schuld hiervan.

Handgel

[quads id=1]

Wat ik wil is dat elke bus misschien iemand heeft die erop let. Oja, soms is er geenhandgel in de bussen. Toevallig loop ik met me dingen. Ik ben heel voorzichtig ik wil niet ziek worden. maar hoe doen andere mensen het? Het kan niet hoor. Dit moet veranderen want mensen lopen nu gevaar. Ik weet niet van andere plaatsen maar ik ben van Paramaribo Kwatta

Misschien gaan jullie zeggen dat ik zeur en willen jullie mijn brief niet op het net zetten. Ik hoop van wel want iedereen moet weten wat er gebeurt. Alles lijkt goed geregeld maar het is helemaal niet zo goed geregeld. Jullie moeten het weten. Bedankt hoor. Toch heb ik iets kunnen zeggen. Ik hoop dat het verandert hoor. Niet om te klagen. Ik ben gewoon bezorgd.

Gerelateerde verhalen:

Maatregelen tegen niet handhaven nieuwe valuta wet Suriname

Ik ga langzaam dood van binnen – brief van Marianne uit Paramaribo

Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

[quads id=1]

Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Brief van een bezorgde moeder omtrent het onderwijs

Binnengekomen vraag: Ik zoek een goede tandarts in Paramaribo – Suriname

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van mevrouw Hannoe. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

13 thoughts on “Volle bussen in Suriname voor SRD 5? – Ik voel me niet veilig

 1. Als je ziet dat men zich niet aan de regels houd in de bus bel gewoon 115 en Geef door.Ik Denk er moet ook een SMS nummer zijn om dit probleem door te sms’en en De bus chauffeur is degene die dat in de gaten moet houden.

  1. K heb dit ook meegemk in d bus,route kasabhaolo waarbij r geen plaats meer in d bus was en toch liet d buschauffeur nog 2 heren instappen en die stonden bij d deuropening toen k een opmerking maakte zei hij er gaan straks mensen uitstappen vandr dt hij die 2 heren hft laten instappen …triest n mensen eten gewoon in d bus,anderen zijn gewoon bezig aan d tel en bij ht instappen ontsmetten anderen hun handen niet

 2. Dat van fe buschauffeurs is levensgevaarlijk. Geld is op aard wel heel veel waard, maar heeft nooit t eeuwig leven aan ene ziel op aard gegeven. Let op de passagiers hun veiligheid. Aan de passagiers zou ik zeggen als je ziet dat de bus meer mensen heeft dan toegestaan, stap niet erin. Want dan joe srefie soekoe ing.

 3. De klapstoeltjes zijn verwijderd dus het gejank over volle bussen klopt sowiezo niet. Verder dwingt niemand haar om met de bus te gaan. Als ze zich onveilig voelt in een bus dan gaat ze maar lekker lopen. Dat is een stuk gezonder dan de zeurpiet uithangen.

  1. Jay ik vindt je reactie associaal, d klapstoelen zyn verwyderd klop masar, d 2 zits bieden geen sociale afstand en d achterste stoel wasr waarop 4 personen op mekaar schoot zit dan?
   Als iedereen gaat lopen mogen jullie de bussen lekker in d garage houden.
   Ik denk dat wy allemaal verandwoordelyk moeten voor welzyn maar ook voor dat v ons medemens.

 4. Kunnen jullie de bus prijs en benzine prijs aub verlagen.hou aub afstand in de bus en met mondkapjes op.corona is gevaarlijk.Kan de regering hieraan iets doen.Luister naar het volk want die voelen het duidelijk.Iedereen in suriname voelen het behalve de rijken.Regering denken jullie aub maar het volk.

 5. Mevrouw Hanoe u heeft gelijk. Gisteren heb ik dit ook meegemaakt bij een groen/wit PK bus. Chauffeur zegt gewoon dat niemand voor hem bepaald wat te doen. Die achter bank mogen maar 3 passagiers en die chauffeur wilt 4 passagiers op die achter bankπŸ˜±πŸ‘Ž

  1. ik heb dit ook meegemaakt in n lyn 1.afgelopen woensdag.de manier waarop die chauffeur gesproken heeft,toen ik m gevraagd heb,als die bus nog niet goed gevuld was.op alle stoelen zaten dr passagiers.myn vraag is ook inderdaad als t zo hoort?kan TCT hier wat aan doen aub.want anders hoefde die klapstoelen niet weg gehaald te worden

 6. Beste mevrouw Hanoe,

  Uw bezorgdheid begrijp ik. Het is mij opgevallen dat buschauffeurs er niet op letten dat de mensen hun handen ontsmetten en eten in de bus. Dat ze een mondkap op hebben daar letten ze wel op.
  We kunnen makkelijk zeggen is hun zaak, maar uiteindelijk zijn wij allen verantwoordelijk voor die rit op dat moment.
  Vergeeft u die mevrouw voor haar harde woorden, uit schaamte denk ik dat zij dat heeft gedaan.
  Laat u het los zodat u rustig kunt slapen, houdt u zich aan de regels en wijst u de chauffeur erop wanneer het weer gebeurt. Vergeet u niet uw toestel aan te maken op recording zodat u het gesprek opvangt ( hij hoeft het niet te weten), schrijft u het kenteken nummer van de bus en eventueel het uur dat dit zich weer voordoet. U stapt dan naar 1 van de controleurs van TCT en wijst u wat en wanneer het gebeurt is.
  Aan de buschauffeurs: let u op alle zaken. A moni switi foe meki, maar a siki hebi foe tjari.
  1seconde op letten redt u van weken narigheid.

Comments are closed.