Fotoreportage en video – First lady Melissa Santokhi – Seenacherry bezoekt scholen in Suriname

first lady Suriname

Bekijk hier een prachtige en uitgebreide foto reportage van onze first Lady in Suriname.

Melissa Santokhi – Seenacherry bezocht vandaag een aantal scholen. Het was de eerste schooldag en de first lady is hartelijk verwelkomd op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap, de Openbare School te Lelydorp en de Johannes Vrolijkschool

Bekijk de uitgebreide fotosessie en een video van Melissa en haar man. Een spannende en bijzondere schooldag voor de kids. De presidentsvrouw heeft de scholieren verrast met een optreden van Emanuel Sanvisi. En daar hoort natuurlijk een dansje bij. Geef het door aan belanghebbenden.


First lady Melissa Santokhi – Seenacherry

First lady bezoekt scholen op eerste schooldag. First lady Melissa Santokhi – Seenacherry heeft op de eerste schooldag bezoeken afgelegd aan drie scholen. Dat schrijft de communicatie Dienst Suriname. Het gaat om: Henry Hassankhan Scholengemeenschap, Openbare School te Lelydorp en Johannes Vrolijkschool. Op al de drie scholen is de first lady hartelijk verwelkomd. Aanwezig waren vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, districtscommissaris Goelaman Mohammed Safiek van Wanica Zuid-Oost, scholieren en het onderwijzend personeel.

First lady Santokhi hield de kinderen voor dat de situatie nu anders is dan zij in het verleden gewend zijn geweest. Zij zegt dat zij de scholen bezoekt om de kinderen een riem onder het hart te steken. Ze heeft haar trotsheid uitgesproken tegenover de scholieren, om de wijze waarop zij zich aanpassen aan het nieuwe normaal. De first lady heeft aangegeven zich sterk te willen maken voor de verbetering van de sanitaire voorzieningen op de scholen, in het belang van de hygiëne om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De presidentsvrouw heeft de scholieren verrast met een optreden van Emanuel Sanvisi.

Schoolhoofd O.S Lelydorp

Sujata Boeddha, schoolhoofd O.S Lelydorp, voelt zich vereerd dat haar school de first lady heeft mogen ontvangen. De schoolleider zegt dat haar school ernaar streeft om zoveel als mogelijk goede vruchten af te leveren. Zij noemde als voorbeeld president Chandrikapersad Santokhi, die oud-leerling is van de school. Zij sprak de hoop uit dat leerlingen ook inspiratie zullen putten uit dit gegeven.

Dankbaarheid

Marcia Blank- liefden, vertegenwoordiger ministerie onderwijs uitte haar dankbaarheid aan het adres van de first lady, vanwege het feit dat zij ondanks haar drukke schema de tijd heeft uitgetrokken om scholen te bezoeken op de eerste schooldag. “Ik ervaar dit als zich zeer betrokken voelen bij het onderwijsproces.” Zij sprak de hoop uit dat het bezoek zal bijdragen tot een stukje motivatie voor leerkrachten en leerlingen, gezien het nieuwe normaal. De vertegenwoordiger gaf aan dat het een grote uitdaging zal zijn voor leerkrachten en leerlingen.

Video

Samen met haar man heeft ze een boom geplant

Foto’s van BIC Wanica Zuid-Oost