Nederland: Meer dan 20.000 nieuwe besmettingen in een week – video kinderen in Amsterdam

besmettingen Nederland

Weer meer besmettingen dan gisteren.

Er zijn binnen 24 uur 3294 nieuwe besmettingen gemeld. Er nu binnen een week meer dan 20.000 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal coronavirus besmettingen in Nederland stijgt de lucht in.

[quads id=1]

De nieuwe maatregelen zijn GISTEREN ingegaan. Bekijk de lijst daarvan in het bericht. Hopelijk zien we na een dag of 10 dat het aantal besmettingen minder wordt.

Anders zijn de premier en de minister van Volksgezondheid genoodzaakt nog strengere maatregelen te treffen.  Moet Nederland dan in Total Lockdown? Zal dat helpen? Of moet iedereen gewoon weer ‘vrijgelaten’ worden?

[quads id=1]

Video – Vooral in Amsterdam stijgt het aantal besmettingen. Maar hoe is het voor de kinderen daar? Bekijk een video met een interessant interview.

Bijna 20.000 nieuwe besmettingen

Nieuw dagrecord: 3294 nieuwe besmettingen, 48 patiënten naar ziekenhuis. Het aantal coronabesmettingen is tussen dinsdagochtend en woensdagochtend met 3294 gestegen. Dat is een nieuw dagrecord in de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 20.000 nieuwe besmettingen gemeld. Ondertussen maken Nederlandse huisartsen zich grote zorgen over de continuïteit van de huisartsenzorg de komende maanden. 

RIVM heeft de nieuwe cijfers gepubliceerd

[quads id=1]

Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur dertien sterfgevallen, evenveel als de dag ervoor. Dat wil niet zeggen dat die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden of opgenomen, omdat zulke gegevens soms wat later worden verwerkt. Verder kwamen er 48 meldingen van ziekenhuisopnames binnen.

Meeste besmettingen in de randstad

In Rotterdam-Rijnmond nam het aantal geregistreerde besmettingen het meest toe, met 441. In de regio Amsterdam-Amstelland steeg het aantal geregistreerde besmettingen met 434. In Haaglanden kwamen er 427 bevestigde besmettingen bij en in Utrecht 315.

Kinderen in Amsterdam

[quads id=1]

Video – De nieuwe en strengere corona-regels gaan vanavond in. In grote steden zoals Amsterdam stijgt het aantal besmettingen al langer. Daarom ging Milou langs op basisschool De Boomgaard om er met kinderen over te praten. Kijk naar een video van het NOS journaal

besmettingen Nederland

[quads id=1]

Lees hier meer over de nieuwe maatregelen en geef het bericht door aan iedereen in Nederland