Mondkapjes nu in heel Nederland – dingend advies Rutte

rutte Nederland

Wel mondkapje/ geen mondkapje?

Dan alleen in de bus? Later in openbare ruimtes in bepaalde steden. Maar zojuist heeft Rutte de nieuwe maatregel omtrent mondkapjes bekend gemaakt.

[quads id=1]

Rutte heeft nu het advies voor het dragen van mondkapjes in de algemene ruimte voor heel Nederland gegeven.  Zijn jullie daar blij mee? Let op het blijft een advies. Zullen de mensen in Nederland zich hier wel aanhouden? Ga jij voortaan naar de Albert Heijn met mondkapje op?

[quads id=1]

Mondkapjes in heel Nederland

Rutte doet een landelijk advies voor het dragen van mondkapjes in de algemene ruimte voor iedereen. Uiterlijk vrijdag 18.00 uur wil de premier daar alle details over bekendmaken.

LIVE | Kabinet: per direct mondkapjes in het héle land Bekijk hier de volledige liveblog

[quads id=1]

Het kabinet wil dat Nederlanders in het hele land vanaf nu een mondkapje gaan dragen in publieke binnenruimtes, zoals supermarkten, horeca en publieke gebouwen. Het is een ‘dringend advies’. Dat heeft premier Mark Rutte laten weten tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer.

Aftikken is geen optie

[quads id=1]

Premier Rutte zegt dat het coronavirus zich nog altijd niet laat temmen, en dat ingrijpen daarom nodig is. ,,Wij dansen met een partner die zich nauwelijks laat leiden, maar aftikken is geen optie.’’ Toch wil hij positief blijven. ,,De dag komt dat we weer normaal met elkaar kunnen omgaan. Maar dan moet er een vaccin zijn, of tenminste voldoende medicatie.’’

rutte Nederland