Ouders, wat gaan jullie doen? – Anonieme vraag over start onderwijs Suriname

kind school

Een spannende week voor alle ouders en kinderen in Suriname. De schooldeuren gaan weer open. Wat nu??

FamilieNieuws, kunt u aub de ouders in Suriname vragen wat ze gaan doen met hun kinderen? Ik ben namelijk een bezorgde moeder. Donderdag begint de school. Ik wil mijn kind brengen. Maar mijn moeder zegt dat ik de kinderen thuis moet laten. Ze is bang om ziek te worden. Anders moet ik het huis uit.

[quads id=1]

Lezen jullie de brief van Sharmila. De jonge moeder woont in bij haar moeder. Haar moeder is het er niet mee eens dat ze haar kinderen naar school stuurt deze week. Ze is bang dat de kinderen de ziekte mee naar huis nemen. Sharmila wil haar kinderen wel naar school sturen maar ze twijfelt wel. Ze wil weten wat andere ouders gaan doen. Sturen jullie je kind ook naar school, of blijven ze voorlopig nog thuis? Mag dat trouwens wel?

[quads id=1]

Onderwijs in Suriname

Hallo FamilieNieuws. Volgende week beginnen de scholen weer (deze week dus) en ik ben en zeer bezorgde ouder. Ik heb 1 kind in het kleuteronderwijs en de andere zit in de 4de klas. Ik hoor zoveel over covid en het coronavirus en ik maak me zorgen.

Mijn moeder zegt dat ik de kinderen thuis moet houden. Ik ben sinds kort een alleenstaande moeder. Ik ben 28 jaar en ik woon bij mijn moeder met mijn 2 kinderen. Mijn broer heeft een baby en een kind die met de schoolbus naar school moet. Hij en zijn vrouw hebben besloten om hun kind thuis te houden. Ze weten niet wat de gevolgen gaan zijn. Maar ze willen absoluut geen risico nemen.

De hele dag met mondkap

kind school

Mijn broer wil niet dat zijn kind de hele dag een mondkap moet dragen. Hij denkt ook dat het helemaal niet gaat helpen. Hij gaat zijn kind dus niet naar school laten gaan. Ook omdat mijn moeder en zijn vrouw op hem in praten. Mijn moeder is heel strikt. Ze wil niet dat kinderen het huis komen besmetten. Ze heeft suiker en is ook dik, dus ze loopt wel risico.

[quads id=1]

Ze neemt het me kwalijk dat ik mijn kinderen wel wil sturen. Ik heb twee kinderen. Ik weet het ook allemaal niet meer. De afgelopen maanden was het heel zwaar voor mij. Gedurende de lockdown zijn mijn man en ik uit elkaar gegaan. Hij woont nu ergens anders. Bij een dame. Ik kan mijn kinderen onmogelijk naar hem sturen. Hij kijkt niet naar ze om. Maar daarom schrijf ik jullie eigenlijk niet.  Daar gaat deze brief niet over. Ik wil alleen aangeven.

Financieel moeilijke tijden

Dat ik ook weer kan gaanwerken als de kinderen naar school gaan. Zodat ik ook een bijdrage kan leveren in huis. Het zijn moeilijke tijden. Vooral ook financieel. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben die het voelt.

[quads id=1]

Er zijn meer moeders die het alleen doen of gewoon samen. Maar wat doen jullie dan? Ik persoonlijk ben blij dat de kinderen met mondkapje naar school moeten. Ik vind het veiliger. Ik ga zelf ook nergens zonder mondkapje. Ik vertrouw de ouders ook niet. Gaan ze werkelijk hun kind thuislaten als hun kind ziek is. Wat voor garantie heb ik eigenlijk? Wat dat betreft snap ik mijn moeder heel goed. Wat doe ik als ze toch ziek wordt door mijn kinderen. Want ik kan echt niet ergens anders gaan wonen met ze. Moet ik ze dan toch thuislaten?

Ik kan ook niet boos worden op de regering want ik heb ook op het net gekeken. Het is in elk land een probleem. Sommige landen hebben zoveel doden. Maar daarom juist en ik bang. Niemand in de wereld weet wat het is met die corona. Misschien worden we allemaal voor de gek gehouden? Ik lees zoveel. Ik word er gek van. Daarom dacht is, laat me jullie vragen.

Mijn moeder moet niet ziek worden

Ik ga mijn kinderen volgende week waarschijnlijk wel naar school sturen maar in mijn buik ben ik zo zenuwachtig. Wat doe ik als mijn kind ziek wordt. En wat als mijn moeder ziek wordt door mijn kinderen. Ik ga me echt heel schuldig voelen en mijn broer gaat ook erg boos worden.  Maar waar ga ik heen?

Alles is zo onduidelijk

[quads id=1]

k. Kunt u dit bericht op het net zetten zodat de minister het ook kan zien. Ik denk dat veel ouders samen met mij zo zenuwachtig zijn. Misschien kunnen de leerkrachten voordat de school begint en dagje zitten met de ouders om ons alles nog goed uit te leggen. Kijk ik ben 1 van de ouders die haar kinderen wel naar school gaat sturen. Maar soms twijfel ik zo. Vooral door mijn moeder. Ik ben benieuwd wat de andere ouders gaan doen. laten jullie kind thuis. Mag dat trouwens wel. Kom je dan niet in de problemen? Alvast bedankt, groeten van Sharmila

Gerelateerde verhalen:

Maatregelen tegen niet handhaven nieuwe valuta wet Suriname

Ik ga langzaam dood van binnen – brief van Marianne uit Paramaribo

Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Brief van een bezorgde moeder omtrent het onderwijs

Binnengekomen vraag: Ik zoek een goede tandarts in Paramaribo – Suriname

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van moeder Sharmila. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

3 thoughts on “Ouders, wat gaan jullie doen? – Anonieme vraag over start onderwijs Suriname

 1. Dag Shirmila ik snap u bezorgheid helemaal hoor ik ben ook moeder van 3 kinderen ok werk toevallig op de school waar me kinderen les volgen.Maar leg je kinderen alles uit om de hele dag een mond kap op te hebbn is begrijpelijk, maar de kinderen krijgen wel de gelegenheid om nar buitn te gaan om hun mondkapje even weg te doen vor een paar min als ze thuis zijn alles reinigen laten ze hun houden aan de regels van de school gaat niet makkelijk zijn want is heel anders maar het komt goed wens je heel veel succes met j kids hoor

 2. Beste Sharmila,

  Kleuters gaan van de week niet naar school. Volgende week wel. Oefen nu met je ma en broer welke maatregelen jullie als gezin treffen bij het naar school gaan: in de bus mondkap op, handsanitizer over je handen spuiten, niemand aanraken, mond weg van de stoelen. op school: handen wassen mondkap op, in de klas krijgen ze gezette tijden om naar buiten te gaan om te luchten, dus de mondkap is niet constant op, in de klas weer een beetje handsanitizer handen insmeren. Als het lokaal water heeft, handen wassen voor het zitten. Materiaal eerst ontsmetten voor je het gebruikt met anderen.
  Thuis komen: buiten handen wassen met lichte azijn water, mondkapje erin. Gorgelen met lichte opgeloste zoutwater tong buiten, mondkapje wassen en hangen op een warme plek om te drogen en strijken voor de volgende dag.
  Zo pak ik dat aan wanneer de school is begonnen. Ik ben zelf leerkracht, geen instrukties van het ministerie gehad, slechts via de media. Maar zoals wij als leerkrachten gewend zijn, zelf initiatieven nemen en zelf improviseren.
  Werk er nu aan, daarmee beschermt u ook medeleerlingen
  Succes

  1. Was vergeten: schoolkleren ook gelijk spoelen buiten ophangen, schoeisel op een warme plek open laten om goed uit te luchten.
   Het nieuwe moraal. Het gaat ons lukken als wij Mohana toepassen, waar we ook gaan.

Comments are closed.