Weer meer corona doden en besmettingen in Nederland – grafieken en video

besmettingen Nederland

Meer dan 19.000 nieuwe besmettingen zijn er gemeld!

Het aantal besmettingen is flink aan het groeien in Nederland. Vooral tussen de jongeren. Er zijn ook meer ziekenhuisopnames en het aantal doden is gestegen. Inmiddels zijn de nieuwe coronaregels in Nederland ingegaan. Op deze manier tracht de regering de besmettingen, voornamelijk bij de jongeren, te minimaliseren. Bekijk de video omtrent de nieuwe maatregelen

[quads id=1]

Hopelijk zal na een dag of 10 het positieve resultaat van de strengere regels merkbaar zijn. Anders zullen er nog strengere regels volgen. Bekijk het bericht voor alle nieuwe cijfers van vandaag. En bekijk de interessante grafieken. (geslacht, leeftijd en woonplaats) Geef het door aan belanghebbenden. Veel mensen staan niet achter de regels van de regering. Wat zou volgens jou een goede manier zijn om corona de kop in te drukken? Of geloof jij ook niet meer in corona?

[quads id=1]

Meer dan 19.000 nieuwe besmettingen

Ruim 19.000 mensen besmet met coronavirus dat heeft het RIVM zojuist gemeld.  Afgelopen week zijn er 19.326 nieuwe besmettingen bijgekomen. Het aantal meldingen is 5 keer meer dan vier weken geleden. Het percentage steeg van 2,5% in de laatste week van augustus naar 7,4% in deze afgelopen week.

[quads id=1]

Opgenomen in het ziekenhuis

Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen steeg van 152 vorige week naar 244 afgelopen week. Op de ICU intensive care neemt het aantal opnames ook toe.

De meeste besmettingen zijn te vinden in de leeftijdscategorie 20-29 jaar.

102 nieuwe sterfgevallen

[quads id=1]

Het RIVM meldt 102 sterfgevallen. Vorige week werden er 33 sterfgevallen gemeld. Niet alle nieuw gemelde gevallen vonden de afgelopen week plaats, sommige dateren al van langer terug. In de cijfers van de sterfgevallen is  ook een correctie verwerkt die voor een vertekend beeld zorgde. Het RIVM meldt wel dat sowieso 51 sterfgevallen afgelopen week hebben plaatsgevonden

Video nieuwe maatregelen

Het aantal besmetting loopt volgens Rutte zo snel op dat we achter het virus aan dreigen te gaan lopen. Vandaar dat er nieuwe maatregelen gelden:

[quads id=1]