Video – Let op: bezoekers uit Nederland moeten op eigen kosten in overheidsquarantaine

Suriname Nederland vliegen

Een belangrijke aanvulling voor de mensen die van plan zijn om naar Suriname te komen.

Voor de duidelijkheid: Ja, u gaat verplicht 10 dagen in quarantaine. Dit zal zijn in een door de overheid aangewezen faciliteit zijn. Let op. U GAAT DIT ZELF MOETEN BETALEN

[quads id=1]

Voordat u op het vliegtuig gaat u een negatieve coronatest moeten overleggen. Bekijk (nogmaals) de video van de president hierover. Geef het door aan iedereen aangezien hier nog wat onduidelijkheid over is ontstaan! Dan zijn jullie nu op de hoogte.

[quads id=1]

Regering wil normalisatie vliegverkeer Suriname-Nederland

De regering streeft naar normalisatie van het vliegverkeer tussen Nederland en Suriname. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19 test voor het instappen en 10 dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht”, zegt president Chandrikapersad Santokhi in zijn COVID-19 statement uitgesproken op 27 september 2020.

[quads id=1]

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zegt het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

[quads id=1]

Er wordt continu dialoog gevoerd tussen de districtscommissarissen, bestuursambtenaren, het traditioneel gezag en dignitarissen. Er wordt onder meer gesproken over het aanpassen van de tradities in het binnenland aan de COVID-19 situatie in nauw samenspraak met het traditioneel gezag. “We blijven de situatie in het binnenland monitoren.”

Ten aanzien van de handhaving. Er is een COVID19 Quick Response Team ingezet. In dit kader zal het verkort nummer 105 worden geïntroduceerd. Ook voor deze aanpassing komt er een persmoment. Het team is enthousiast en is voorzien van de nodige PPE en overige utiliteiten.

De regering zal elke week blijven evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

[quads id=1]

Beste Landgenoten,

Het is onwaarschijnlijk dat we binnen korte tijd dit virus als een gepasseerd station kunnen beschouwen. De noodzaak bestaat dus om extra op onszelf en op elkaar te letten.

Structureel komen diverse sectoren weer op gang. Dit proces kan alleen goed verlopen als eenieder zich houdt aan de regels en voorschriften.

Wij zijn de gezondheidswerkers zeer erkentelijk voor hun bijdrage en zorg. Voor alle andere sectoren spreken wij een woord van bemoediging uit naar werknemers en werkgevers.

Bekijk de video met de toespraak van de president hierover. Kijk vanaf minuut 9:57

[quads id=1]

Let op: Men gaat ook een verzekering moeten afsluiten:

De reizigers zullen ook worden gevraagd om een verzekering te sluiten of een verklaring te tekenen waarin ze zich committeren aan instructies dat ze opdraaien voor kosten indien ze in Suriname positief worden getest. Ramadhin gaf de samenleving de garantie dat de regering gaat voor veiligheid en bescherming van haar burgers. “We gaan niet toestaan dat personen uit hoogrisicogebieden zonder voorwaarden hiernaartoe komen en zich vrij gaan begeven onder ons.” Aldus DWT

13 thoughts on “Video – Let op: bezoekers uit Nederland moeten op eigen kosten in overheidsquarantaine

 1. Heb je nog steeds een toeristenkaart nodig? Wie weet het, ambassade weet niet. Een Corona test kost €149,00.

 2. Deze mensen houden nooit op met hun hebzuchtig gedrag. Alweer dat men het mikt op de burgers om geld uit je zak te kloppen.
  Laat hij het land verkopen want een goed bestuur uitoefenen kan hij ook niet.
  Men wilt geld lenen om een gat te dempen maar heeft daarmee ook nog een groter gat open staan die het volk moet gaan dichten. Dus als hij met zulke maatregelen aankomt zou hij dat eerst op zijn vrouw moeten hebben toepassen.
  Dit is dus de Surinaamse Trump hersenloos en machtzuchtig

 3. Als men in Suriname als toerist aankomt moet men in het bezit zijn van een document waarin word aangegeven dat je negatief getest bent. Eenmaal in Suriname moet men alsnog voor 10 dagen in quarantaine, en dat zal een door de overheid aangewezen plaats zijn. De kosten daarvan zullen door de toerist opgehoest moeten worden. Heer Santhoki met zulke onbenullige en domdenkende regels, kunt u net zo goed de grenzen en het luchtruim gesloten houden daar er geen kip naar Suriname zal komen. Stel dat Nederland dezelfde maatregelen zou treffen voor toeristen uit Suriname, en dat men ook 14 dagen op eigen kostten in quarantaine moet in een hotel. Santhoki een document waarin staat dat je positief of negatief getest bent op het covid 19 virus wordt niet uitgegeven door geen enkele instantie, daar men ook na het verkrijgen van het document besmet kan raken met het virus. Dus Santhoki laat het luchtruim maar lekker gesloten blijven en gooi het pas open als het covid19 virus tot het verleden behoort. P.S had de first lady ook een document overhandigd waarin staat de zij negatief getest was, en heeft zij ook 10 tot 14 dagen op eigen kosten in een door de Nederlandse overheid aangewezen quarantaine plek gezeten. Misschien was zij wel besmet met het virus en heeft tijdens haar bezoek vele mensen besmet, heeft u dat wel in ogenschouw genomen heer santhoki? Of is uw vrouw immuun voor het virus? Op deze wijze zal de diaspora groep zich tegen u keren en dan kunt u die 3 miljard euro wel vergeten die uw diaspora zou investeren in Suriname.

 4. Chan lult als men alleen woont wat is dan het probleem waarom door de overheid een verplichte plek aanwijzen probeert hij op deze manier de mensen geld afhandig te maken.
  Zij zijn niet de oorzaak van de financiële problemen in Suriname

  1. Chan lult niet je woont alleen, maar je hebt dagelijks Contact met Anderen het staat op niemands voorhoofd geschreven ik heb Covid 19 of ik ben besmet het is de beste oplossing voor iedereen

   1. It doesn’t make sense. Genoeg Surinaamse NL’ers hebben een eigen woning in Suriname waar ze makkelijk & dus kosteloos in quarantaine kunnen. Voorheen mochten de repatrianten ook in thuis quarantaine. En de controle was er. De vluchten zullen nu ook niet vol zitten, zoals aangegeven. Dus de controle is ook nu uit te voeren. Een negatieve uitslag en alsnog in quarantaine is onzin. Dit is om er toch wat geld uit te halen.

  1. Ik lees op fb verhalen over €400. Maar dat is nog niet bevestigd. Ik heb begrepen. Dat er morgen meer duidelijkheid komt vwb de quarantaine kosten.

Comments are closed.