Geen drugsvliegtuigje nabij vakantieoord Overbridge – politie Suriname

vliegtuigje Overbridge

Opgelet: Niet alle vliegtuigjes die boven Suriname vliegen zijn drugsvliegtuigjes. Ja, er worden wel eens vliegtuigjes met drugs gesignaleerd in ons land maar er zijn ook vliegtuigen die legaal zijn. Net zoals het watervliegtuigje dat onlangs probeerde te landen in de buurt van vakantieoord Overbridge.

Zo spannend was het dus helemaal niet. De eigenaar is bekend en de luchtvaartautoriteiten waren gewoon op de hoogte. Lees het officiële politiebericht hierover. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze de geruchten meteen van tafel kunnen vegen.

Waargenomen vliegtuig te Overbridge is geen drugsvliegtuig. Dat schreef politie Suriname. Surveillerende politieambtenaren van de afdeling Maritiem hebben op zondagmiddag 27 september een vliegtuig laag boven de Suriname rivier zien vliegen. Op dat moment waren de wetsdienaren bezig met controle werkzaamheden van vakantieoorden die grenzen aan de Suriname rivier.

Ter hoogte van het vakantieoord Overbridge zagen zij een watervliegtuig laag boven de rivier vliegen en landden. Kort daarna steeg het vliegtuig op en vloog weg. De politieambtenaren rapporteerden dit geval aan hun leidinggevende.

Uit politie onderzoek is naar voren gekomen dat het watervliegtuig in kwestie legaal in Suriname is. De eigenaar is bekend bij de luchtvaartautoriteiten. Op zondagmiddag was zijn zoon en een vriend bezig na te gaan hoe het vliegtuig reageerde bij het landen op de rivier. De luchtvaartautoriteiten hier te lande waren op de hoogte van het vliegtuig in onze luchtruim en waren in contact met de piloten.

vliegtuigje Overbridge