Reizigers uit Nederland in quarantaine – Goudzoeker overleden in hotel – Nieuwe cluster gevallen Apura – video

overleden Braziliaan

Een zieke Braziliaanse goudzoeker die via Cayenne in Brokopondo terecht is gekomen is per helikopter vervoerd naar de stad. Hij was er zeer ernstig aan toe. Hij is overleden in een hotel in Paramaribo.

[quads id=1]

Na zijn dood is hij positief getest op het corona virus. Er is contract tracing verricht en de mensen die met hem in contact waren worden achterhaald. Het team is nu nog opzoek naar de persoon die met hem in de helikopter zat.

Video – Er zijn de afgelopen dagen opvallende bewegingen in het aantal nieuwe besmettingsgevallen in Suriname. Opmerkelijk zijn de 14 besmettingen in Apura. Dat is extreem veel voor een klein dorp. Ook gebieden als Kwamalasamutu en Jarikaba (Uitkijk) moeten vanwege het aantal stijgende besmettingen goed in de gaten worden gehouden.

[quads id=1]

Verder lijkt het beter te gaan in Suriname, maar…. veel zaken zijn nu opengesteld. Transport is begonnen en mogelijk worden de maatregelen vanavond nog verder versoepeld. Tevens komen er meer mensen binnen via het luchtverkeer.

Passagiers uit Nederland

Reizigers uit Nederland moeten waarschijnlijk weer in quarantaine. Dit is noodzakelijk omdat de toename van het aantal besmettingen in Nederland erg veel zorgen baart. Suriname kan geen risico’s nemen dus gecontroleerde quarantaine is een must. Bekijk de video van Epidemioloog Radjesh Ori voor meer informatie en geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn. .

[quads id=1]

Nieuwe aflevering Covid-19 journaal

Nieuwe cluster gevallen ontdekt in Apura in het Kabalebo gebied. Lijk Braziliaan aangetroffen in een Hotel op Noord. Bleek later dat het om een COVID-19 besmette persoon ging.

[quads id=1]