Mijn moeder heeft me als baby gedumpt en nu wil ze contact – anoniem Nederland

anoniem Nederland

Elk kind verlangt naar een moeder. Ook Shenelva. Maar is deze moeder het wel waard? Shenelva is als baby gedumpt bij de buren in Suriname. Daar heeft ze jaren gewoond. Inmiddels woont ze in Nederland en heeft ze haar echte moeder nooit gezien. 

[quads id=1]

Haar moeder heeft haar gevonden via social media en die wil nu contact. Haar vriend en haar schoonouders zeggen dat ze het beter niet kan doen. Maar Shenelva wil graag een moeder in haar leven. Een lieve moeder. Maar ze is bang dat deze vrouw juist misbruik van haar komt maken en haar leven negatief gaat beïnvloeden. Ze wil graag van jullie weten wat ze het beste kan doen. Lees haar verhaal, wel zielig. Moet Shenelva haar moeder een kans geven? Of is deze vrouw niet te vertrouwen?

[quads id=1]

Shenelva uit Nederland

Hallo iedereen. Ik ben Shenelva uit Nederland en ik wil jullie iets vragen. Ik zou graag open en eerlijk antwoord willen krijgen want misschien denk ik een beetje te verbitterd. Ik zou willen weten hoe Surinaamse mensen denken over mijn probleem want helaas ben ik omringt met Nederlandse mensen en die snappen mij en mijn situatie misschien niet altijd.

Ik ben 29 jaar en precies 29 jaar geleden heeft mijn moeder me gedumpt. Ik zeg gedumpt want zo voelt het ook na al die jaren. Ik ben gewoon bij de buurvrouw achtergelaten. Niet geadopteerd. Ook niet als pleeggezin. Mijn moeder liet me daar achter nadat de buurvrouw een keertje de oppas deed voor haar. Mijn broer is ze trouwens wel komen halen maar mij niet. Ik was een baby dus ik weet niets van die tijd.

Hindoestaanse buren

[quads id=1]

Mijn moeder is creoolse en ik ben tot mijn 9de ongeveer opgegroeid bij Hindoestaanse mensen. De buren waren oudere mensen zonder kinderen. Ze zijn nu helaas overleden. Ik weet er helaas heel weinig van maar ze voelen wel als mijn familie. In de tijd heb ik mijn moeder of haar familie nooit gezien. Voor mijn tiende verjaardag werd ik meegenomen door de familie van mijn vader. Ze woonden in Nederland en mijn vader ook. Ik ging bij mijn vader wonen. Ik weet dat ik heel gelukkig was. Omdat mijn vader lief was. Ik had eindelijk een vader. De mensen bij wie ik bleef waren heel goed voor mij, maar het was duidelijk dat ik niet hun kind was.

En ik was duidelijk de enige echte dochter van mijn vader. Ik was zo gelukkig met hem. Ik ging uiteindelijk bij hem op een flatje wonen, dat ging heel goed. We waren echt een team maar toen ik 16 was is hij overleden. De ergste dag van mijn leven

Mijn oma is overleden

Ik stond er helemaal alleen voor. Met zijn familie hadden we eigenlijk ook helemaal geen contact meer. Zijn moeder was er helaas niet meer. Ik moest uit huis en kwam in een instelling en verschillende pleeggezinnen terecht. Een hele nare tijd. Maar dat duurde niet lang. Toen ik iets ouder was ging ik opkamer training en toen ik 18 was mocht ik op mezelf wonen. Zwaar maar het ging heel goed. Mijn vader had me echt goed opgevoed. Hij zei altijd: Je diploma is je eerste man. Op school deed ik het heel goed en pas toen ik 23 jaar was. Kreeg ik mijn eerste vriendje. Hij studeerde ook. Een Nederlandse jongen en nu wonen we ergens in een boeren dorp waar hij vandaan komt. Eigenlijk heel erg leuk. Alleen de laatste maanden ben ik gestrest.

[quads id=1]

Mijn biologische moeder heeft contact met me opgenomen via social media. Ik heb namelijk nog steeds mijn geboorte naam. Ik wilde eerst niets van haar weten. En had haar meteen geblokt. Maar toen maakte een oudere broer contact en nu blijkt dat ik ook twee zusjes in België heb. Heel sporadisch hebben ze contact nu. Inmiddels had ik die vrouw die mij gebaard heeft uit de blok gehaald. Ik was toch nieuwsgierig. Ik heb haar een lange brief gemaild. 1  met heel veel vragen.

Hij wilde zogenaamd geen kind

Ze heeft alles beantwoord en het was erg. Ze haatte mijn vader en daarom haatte ze mij ook. Dat heeft ze gewoon gezegd. Ze sprak heel erg slecht over mijn vader dat hij een slechte man was en dat hij geen kind wilde. Ik ben er helemaal van door de war geraakt. Mijn vader is dood en ik kan hem niets vragen. Toen hij leefde hadden we het nooit over mijn moeder. Het enige dat hij me heeft gezegd is dat mijn moeder hem nooit heeft gezegd dat ze zwanger was. Hij verhuisde al heel snel naar Nederland en hij hoorde nooit iets. Pas later vertelde zijn familie hem dat ik bestond en heel snel daarna maakte ze contact en werd ik naar Nederland gehaald. Ik geloof mijn vader op zijn woord.

En weet u. Ik heb fantastische jaren gehad met mijn vader en dat wil ik die vrouw niet laten verpesten. Dus ja. Ik heb haar brief gelezen en het zit vol met verwijten. Zij heeft zogenaamd niets verkeerds gedaan. De reden dat ze me gedumpt heeft bij de buren is omdat zij beter voor mij konden zorgen. Zij hebben haar gevraagd om mij daar te laten. Ook dat verhaal geloof ik niet. Mijn biologische moeder moest mij gewoon niet. Ik ben niet boos. Want uiteindelijk heb ik een goed leven gehad en heb ik nu ook  een fantastisch leven. Ik ben gelukkig met mijn vriend en zijn familie voelt aan als mijn familie. Ik heb nu toch een moeder en een vader.

Mijn schoonouders

[quads id=1]

Mijn vriend en zijn ouders en al mijn vriendinnen vinden dat ik mijn moeder los moet laten. ‘Ze heeft haar kans gehad’. ‘Deze mevrouw brengt alleen negativiteit’. Ik zeg hetzelfde maar diep in mijn hart twijfel ik.

Ik wilde graag contact met mijn broer en zusjes. Maar die willen dat alleen als ik ook met hun moeder contact heb. Het klinkt eigenlijk als chantage. Ik lijk heel erg op 1 van mijn zusjes. Ik zou wel graag contact willen hebben want ik heb nooit broers en zussen gehad. Maar dat willen zij niet. Het voelt alsof ze me dwingen om met die vrouw contact te maken.

Ik wil wel terug naar Suriname

Maar ik voel helemaal niets voor haar. Ja, ze is mijn moeder. Maar die band is er helemaal niet. Als ik denk aan Suriname, dan zie ik mijn Hindoestaanse ouders. Ik herinner hen van de foto’s. Dat is mijn jeugd. Misschien als ik ooit naar Suriname terugga ga ik me meer dingen herinneren. Maar van mijn moeder en haar familie weet ik helemaal niets.

Mijn vraag aan jullie: Wat zouden jullie doen? Ik wil haar wel vergeven. Maar de manier waarop ze over mijn vader praat en de mensen die mij hebben opgegroeid bevalt me helemaal niet. Ze schuift de schuld in andermans schoen. Ze speelt het slachtoffer. Ik weet niet zo goed wat ik daar mee moet. Aan de en kant wil ik dit boek afsluiten, maar ik ben ook zo nieuwsgierig. Mijn zusje heeft kinderen. Ik wil hen zo graag leren kennen. Maar die vrouw wil ik niet kennen, maar ze verplichten het mij.

[quads id=1]

Een kans geven

En wat als ik straks zelf kinderen heb? Misschien is het toch belangrijk om die vrouw, mijn moeder, in mijn leven te betrekken. Moet ik haar een kans geven?

anoniem Nederland
Voorbeeld foto van madamenoire.com

Mijn schoonouders en vriend kan ik wel overhalen, maar als het aan hen ligt dan hoeft het allemaal niet. Maar dat komt ook door mij. Ik ben zo verdrietig en down na die brief van die vrouw. Ik huil constant. Ze vinden dat er helemaal geen rekening gehouden wordt met mijn gevoelens. Ze hebben wel gelijk. Maar toch…het blijft mijn vlees en bloed. Een moeder, de vrouw die ik heb gemist in mijn leven? En in feite zouden we de jaren nog in kunnen halen. Ze zijn gewoon bang dat deze vrouw mij gaat teleurstellen.

Graag goede adviezen

[quads id=1]

Wat moet ik doen? Ik ben echt helemaal de weg kwijt. Wat zou jij doen? Ik ben heel benieuwd naar jullie adviezen. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik zie alleen maar nadelen aan het contact met haar. Maar misschien is het helemaal niet zo en gaat het juist goed komen en heb ik een hele liefdevolle familie erbij. Dat zou echt een droom zijn voor mij. Natuurlijk verlang ik naar een moeder. Elk kind heeft een moeder nodig. Maar ik verlang naar een echte moeder. Niet een vrouw die misbruik maakt van mij en mijn gevoelens. Bedankt voor het lezen en jullie eerlijke adviezen, groetjes van Shenelva

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je!

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

25 thoughts on “Mijn moeder heeft me als baby gedumpt en nu wil ze contact – anoniem Nederland

 1. Lieve schat na hou schrijven door genomen te hebben zeg ik dit neem mee wat je hieruit kan gebruiken. Je mama is en blijft je moeder dat staat vast 1 ze is eerlijk geweest door te zeggen dat ze jou haat vanwege je pa is een regel dat je oprijs moet stellen voor het zelfde geld kon ze je bij haar houden en je een nare jeugd hebben bezorgd maar dank zij de stappen die ze heeft ondernomen ben je als een van de besten gekomen je doet het heel goed het verleden doet pijn maar een confrontatie is beter dan het steeds voor je te schuiven ik begrijp ook je gevoelens het is niet prettig je mag boos zijn je mag het uitgillen wat ook goed is een ding je bent de mensen die de zorg opzich hebben genomen zeer dankbaar en dank God dat je bij vreemden die nu je fam zijn een hele goeie onderkomen heb gehad neem gerust contact op je zal zien dat het oplucht wil nog niet zeggen dat het helemaal gied komt maar zeg ook wat je op je lever hebt laat haar weten dat ze jou verzorgers en je pa niet moet gaan kraken om jou een ander beeld te geven van hun jij hebt ze meegemaakt en jij weet alleen hoe ze waren daar kan niemand aan komen ook je ma niet ze moet zich nu verblijden dat je ondanks alles de draad weer oppakt en dat dat niet gaat zoals ze onder normale omstandigheden zou zijn maak gewoon duidelijke afspraken en van die vertrek punten uit kijken hoe het loopt jij bepaald jou leven jij hebt het zover geschopt maar laat niemand je zeggen wat te doen het is aan jou gelegen wat je wil hebben waar wil je hiermee naartoe maar weet wel dat je die rust zal vinden waarnaar je opzoek bent maar schat de keuze ligt helemaal aan jou niet bij je vriend,schoonouders,broers,zus of wie dan ook wil je die vrede en die rust zorg ervoor dat je die ook vind abung gudu veel liefst Nensie en succes.

 2. Een moeder blijf een moeder wat voor fout ze ook heeft begaan ze is nog in leven grijp je kans en luister wat ze te,zeggen heeft en geeft ook jouw eigen mening niet van een ander btw wat je schoon familie en zo vinden moeten zij weten jij weet wat jij wil en wat je hart zeg ik val ze niet aan maar bakra,s weten geen nou hou van dit soort dingen ze hebben liever iemand kwijt dan rijk dus luister naar je hart voor dat het te laat is en je spijt krijg yu abi wang mama no wang trawang sa kang kong in in presi oke power

 3. Niet hetzelfde doen als haar praat met haar zeg haar wat je dwars zit en sluit het boek.
  Want je zal je altijd afvragen had ik het maar gedaan maar dat kan soms al te laat zijn. Voor je gemoed toestand praat met haar. Geef je kinderen het goede voorbeeld later. Succes haat heeft nooit iets opgeleverd alleen maar verspilde energie

 4. Het is een emotioneel gevoel maar wanneer ik alles goed op een rijtje zet zou ik haar toch een kans geven. Reden waarom, weet je wat voor een steen een moeder op dr hart moet zetten om zo’n een besluit te nemen. Dat wil zeggen dat de problemen zo groot waren in haar leven waardoor ze geen ander keus had. In ieder geval heeft ze je niet ergens ter vondeling gelegd of wat er heden ten dage gebeurd dat ’t kind wordt vermoord. Nee, ze heeft je ergens achtergelaten waar ze zeker van was dat het goed met je zal aflopen. Geef d’r het voordeel van de twijfel en het komt zeker goed.

 5. Heel moeilijk deze situatie, ik kom zelf ook uit een apart gezinsleven… daar zal ik je niet mee lastig vallen. Maar zoals jij het verteld, geeft ze eigenlijk alleen je vader de schuld, en dat is een ding waar ik mijn vraagtekens bij heb. Iemand die alleen wijst naar een ander, is in oorlog met zichzelf.
  Volg je instinct, luister naar je gevoel… en laat je niet daarvan af misleiden.

  Veel geluk 🍀

 6. Lieverd als ik in jouw plaatst was en JEZUS niet kende zoals ik hem nu kent zou ik mijn moeder niet vergeven .Maar daar ik weet dat vergeven niet alleen de andere persoon ten goede komt maar ook voor jouw zelf goed is , adviseer ik jouw haar te vergeven …Het gaat niet makkelijk gaan ,maar JEZUS wilt u daarmee helpen .Wat nu gebeurd is moet met wortel worden uitgeroed ,niet meer bestaan niet meer in geen enkele generatie dus deal ermee ..Jij hoef niet haar voorziener te zijn als je dat niet wil maar alles uitpraten en het een plekje geven zal zeer geruststellend zijn . . Bid voor de juiste beslissing ..

 7. Je biologische moeder is een gemene en egoïstische vrouw. Hoe kan ze nu slecht praten over de mensen die je hebben opgevoed? Hoe kunnen zij en der andere kinderen jou nu niet de ruimte geven om zelf te bepalen of je contact wil. Toen ze jou achterliet heeft zij bepaald, nu bepaal jij zelf en niemand moet je komen chanteren. Dat is toch geen warm welkom. God zij dank hebben die buren en daarna je vader je een goed leven gegeven dat je vandaag de dag bent waar je bent. Iedereen verdient een kans, maar dit is geen goed begin. Familie is fijn maar kan ook een last voor je worden. Je kan het proberen en als het je niet bevalt dan kan je het alsnog afsluiten, maar sta sterk in je schoenen. Ik wens je sterkte met je beslissing!

 8. als die vrouw jou echt wilde zou ze allang jou zoeken. 9 maanden is niks vergelijk met 29 JAAR. ok als ik het anders zou kijken . hoe zo heb ik een paar zusjes en broertjes die me supoos wil sperek maar alleen als ik met mama praat pfff dan willen hun dat ook niet ze doen alleen wat mama zeg. en zon famillie die niet eens het begin heeft probeer je te chantagere en ook nog na 29 jaar pff zezijn allemaal niet goed. ik zeg niet dat je niet mpet of wel maar goed kijken eerst opserveren kijk hoe ze zijn voor dat je in een gat gaat vallen want jij laat wel zien dat je gevoelens heb maar blijkbaar jun niet. je zou vast slim zijn dus goed kijken en ga shrommel om te kijken wie ze zijn

 9. Sorry, ik ben ook een product van zo’n moeder, ook weggegeven toen ik een baby van 9 maanden was. vanaf mijn 17de jaar achter mijn moeder gelopen voor acceptatie en erkenning helaas te vergeefs, ze bleef de gevoelloze moeder, gebruikte mijn financieel en heb het ook toegelaten ondanks dat ik zag en wist dat ze mij gebruikte. En nu? heb ik eindelijk de band voor altijd kunnen verbreken.
  ze is mij moeder, ze blijft mijn moeder, dat is het niets meer.

 10. Sietske

  Meid volg je hart, ze heeft jou bewust achtergelaten.
  Niemand mag jou dwingen dingen te doen waar je niet achter staat. En wat het belangrijkste is in jou verhaal, wilt ze jou ontmoeten jou leren kennen en deel uitmaken van jou leven dan moet ze zeker niet over jou vader roddelen. Een vader waar je mooie herinneringen aan hebt, laat je niet beïnvloeden!
  Mijn advies, laat het los en ga zonder deze “mensen” verder met je leven. Ik lees dat je gelukkig bent met jou nieuwe familie ,laat dit niet van je afpakken.
  Succes en liefde

 11. Ik ga je eerlijk zeggen het beste is om.van ne.moeder te weten wat de waarheid is waarom ze je daarachter heeft gelaten door dik en dun ben jij nu wat je bent de zon komt niet zomaar op. Het feit dat ze je 9 maanden heeft gedragen zonder abortus te plegen geef al veel.mee dat ze je wou hebben wat er gebeurd is dat ze je daar gelaten heeft moet ke nu van haar weten elk mens verdient een tweede kand ik zou mijn.moeder wel een kans geven en zou haar willen spreken..leven is niet altijd zo makkelijk voor ouders vooral niet voor een vrouw. Mijn vraag heeft je vader je nooit vertelt waarom hij niet meer met mama ging? Hebben de buren die jou opgebracht nooiy vertelt wat mama leven was? Ga op onderzoek uit zodat je ander wijs kan maken en je.moeder nog de liefde kan tonen. Mijn broer kende zijn vader niet want men vertelde dat zijn vader hem niet wilde hebben later gebleken zijn het de mensen juist die die vader niet accepteerde hij is gestorven dan pas hoorde.mijn zoon dat die onbekende mman die elk keer weer iets voor hem bij de winkel kocht zijn vader was alleen kon de vader niet seggen dat hij papa is want werd bedrijgt door de familie . Nu hij gestorven is min broer is zo agresief dat hij bijna geen van ons.met een ander vder accepteren. Maak het goed met je ma en ga de waarheid achterna pak dit niet normaal kan gevolgen hebben. Je ma kon.gestroven zijn voor die FB verzoek maar God heeft dat niet gewild.

  1. Je moeder heeft je 9 maanden gedragen je kan der niet betalen daarvoor dus. Volg dit niet shanelva geen goed advies je moeder is je moeder ga de waarheid achterna..

   1. Ik kan je alleen maar zeggen vergeef haar.
    Je zegt zelf je bent niet boos maak dus contact voor dat het te laat is.
    God weet alles en jij vergeef.

    1. Shenelva je moeder is je moeder..ik weet zeker dat ze het niet slecht heeft bedoeld maar het leven is moeilijk..echt wel.hoor..dus MIE gudu praat tot haar vraag der hoe het leven was tijdens haar dan zal je het zekerrrrrrrrr begrijpen . Daaaggg

  2. Lieverd als ik in jouw plaatst was en JEZUS niet kende zoals ik hem nu kent zou ik mijn moeder niet vergeven .Maar daar ik weet dat vergeven niet alleen de andere persoon ten goede komt maar ook voor jouw zelf goed is , adviseer ik jouw haar te vergeven …Het gaat niet makkelijk gaan ,maar JEZUS wilt u daarmee helpen .Wat nu gebeurd is moet met wortel worden uitgeroed ,niet meer bestaan niet meer in geen enkele generatie dus deal ermee ..Jij hoef niet haar voorziener te zijn als je dat niet wil maar alles uitpraten en het een plekje geven zal zeer geruststellend zijn . . Bid voor de juiste beslissing ..

 12. Je moeder is je moeder. Maar denk goed na na al die jaren. Suriname zit nu in een hele rommel. Ze wilt misbruik van je maken nu het moeilijk gaat in Suriname. Dit heb ik ook ervaren. Nu heb ik weer minder contact met me mensen. Ze willen dat je steeds geld en pakketten voor ze stuurt. Contact kan je maken,maar observeer der heel goed. Mijn idee hoeft de jouwe niet te zijn. Maar denk heel goed na.

 13. <> . toen ik deze zin las dacht ik meid . ren, en ren heel hard. luister naar je gevoel. en laat je vooral niet dwingen. als iemand je dwingt iets te doen is het NOOIT ten goede van jou. mensen dwingen anderen dingen te doen uit eigen gewin. je boers en zussen willen niet maar dwingen je wel richting de moeder. dan is er volgens mij wel iets mis met haar daarom schuiven ze haar door naar jou. om van die last af te zijn. en misschien heeft zij niet eens jou opgezocht via social media. want ze wist al die jaren waar je was. ze heeft je bewust achter gelaten. zelf geloof ik dat als iemand een kind bewust heeft achtergelaten en vooral alleen omdat ze de vader haatte en dus ook het kind, dan hebben ze nooit liefde gevoelt voor het kind. er is in haar nooit een connectie geweest met jou anders had ze niet alleen je broer maar ook jou meegenomen. natuurlijk zou het ook anders kunnen zijn dat ze nu spijt heeft maar als je zegt dat ze in haar brief alleen verwijten naar je vader heeft geschreven dan is ze nog vol haat en wie weet hoe ze dan met jou zal omgaan als ze je ziet en die haat gevoelens naar boven komen. als je der zou willen zien zou ik je niet aanraden om haar te vertellen waar je woont. en met een hele team ergens ver uit je buurt gaan ontmoeten. beste is om gewoon via social media contact te hebben voor zolang mogelijk. kijken hoe lang ze het volhouden voor hun ware aard naar buiten komt. en voor de rest.. luister naar je gevoel. en laat je nooit door iemand dwingen iets te doen dat voor jou niet goed voelt. veel sterkte. en blokkeer ieder die jou dwingt iets te doen waar jij niet achter staat. zo krijg je ook meer rust en minder stress en als ze je (telefonisch) lastig gaan vallen schroom niet de politie in te schakelen.

  1. deze zin verscheen niet in mn bericht … Maar die vrouw wil ik niet kennen, maar ze verplichten het mij.
   laat je nooit verplichten iets te doen dat voor jou niet goed voelt

 14. Naar jou gevoel luisteren is het belangrijkste dat je kan doen. Het laat jou nooit in de steek. Je bent nu in tweestrijd. Aan de ene kant jou gevoel en aan de andere kant de mensen om jou heen.
  Het gaat om jou!!
  Jij kan ook tegen jou zussen en broers zeggen dat je een volwassen veouw bent en geen chantage toe laat in jou leven, want zij geven door zich zo op te stellen duidelijk aan geen binding met jou te hebben. Ik neem aan dat zij op de hoogte waren van jou bestaan en jou juist met een open hart moeten verwelkomen dan jou onder druk te zetten. Aan jou moeder moet jij gewoon suiselijk maken, dat als zij contact met jou wil hebben, je geen kwaad woord over haar wil horen. Ik zelf wil jou aanraden om eerst gewoon video call contact met haar te hebben om zo haar reactie te zien in gespekken als bepaalde onderwerpen worden aangehaald. Ik leef met je mee maar wees voorzichtig. Er wordt nu te veel aan jou getrokken.
  Jou schoonouders zijn lief maar niemand kan jou biologische ouders vervangen. Neem de tijd, om haar op afstand te leren kennen. Niet meteen naar Suriname rennen, jij zal zelf merken of ze gemaakt doet of jou inderdaad wil kennen. Daarom zijn de video calls belangrijk. Hoop voor jou dat jij een goede observatie vermogen hebt.
  Heel veel succes

 15. Wauw wat een goede punten benoem je! Enerzijds wil je niet het negatieve in je leven en ander zijds wil je een bepaalde behoefte van een moeder niet negeren. Voorwaarden die je broer en zussen stellen is niet fair. Het moet volgens jou voorwaarden gaan. Zij moeten ook de behoefte hebben jou te leren kennen toch. Als ze dat niet willen omdat ze loyaal willen zijn naar hun bio moeder, dan zit daar iets in die band wat ook niet goed zit. Dat jij een andere band zullen hebben met je moeder is een feit. Er heeft geen hechting plaats gevonden toen je baby was. Herstellen van die hechting is nu lastig omdat je volwassen bent. Je leven heb je gestabiliseerd en omringd met lieve mensen die jou willen lief hebben. Koester en breidt dat uit! Ik zou contact maken met je moeder onder jou voorwaarden. Als dat niet voldoende is voor je moeder, dan heb je je antwoord denk ik. Succes

 16. luister naar je gevoel schat.. als het je verdriet geeft dan vreugde.. liever niet.. Als je al de jaren zonder haar het goed gehad heb, dan heb je haar niet nodig in t leven. Hoofdzaak is dat je alle vragen die je had, heb kunnen stellen aan haar. Maar niemand kan je dwingen om met haar te praten als jij er zelf niet voor voelt. Je zussen en broers waren. iet achtergelaten dus ze snappen en begrijpen je verwarde gevoelens niet.. All the best Gudu

  1. Sietske

   Meid volg je hart, ze heeft jou bewust achtergelaten.
   Niemand mag jou dwingen dingen te doen waar je niet achter staat. En wat het belangrijkste is in jou verhaal, wilt ze jou ontmoeten jou leren kennen en deel uitmaken van jou leven dan moet ze zeker niet over jou vader roddelen. Een vader waar je mooie herinneringen aan hebt, laat je niet beïnvloeden!
   Mijn advies, laat het los en ga zonder deze “mensen” verder met je leven. Ik lees dat je gelukkig bent met jou nieuwe familie ,laat dit niet van je afpakken.
   Succes en liefde

   1. Ik zou mt me moeder praten voordt ht te laat is en er spijt vn krijgt god heeft je een kans gegeven om je moeder nog te leren kennen straks is ze er nt meer geloof me en dan heb je spijt vergeeft je moeder en laat ht verleden los je hoeft geen band mt haar te bouwen als je niet wil maar je moeder vergeven en mt haar praten en haar zien voordat ze nt meer is zal later een opluchting en een zegen voor je zijn mensen kunnen nog zoo gd voor je zijn maar die leegte vn een moeder kunnen ze nt vullen denk maar aan je vader jij bepaalt zelf dt er geen misbruik vn jou wordt gemaakt weet je hoeveel moeder hun kinderen vermoorden het feit dat ze je een kans heeft gegeven om.te leven zegt al veel

Comments are closed.