14 nieuwe besmettingen in Suriname – huisfeestjes zijn verboden!

feestje Suriname

Het ziet er goed uit: Wederom een stuk minder besmettingen vandaag in Suriname

Er worden nog steeds feestjes gegeven!! Huisfeestjes zijn verboden lieve mensen! Zijn jullie vergeten dan 1 besmette persoon heel wat mensen kan besmetten op een feestje? Blijf liever thuis!

[quads id=1]

Ja veel terrassen zijn inmiddels open maar het is verboden om te schreeuwen, luid te praten en hard te zingen. Bekijk het bericht hierover en geef het door aan een ieder want niet iedereen snapt het. Als je uitgenodigd wordt voor een event of een feestje? Denk dan goed na of het wel verstandig is om te gaan.

Zojuist zijn de nieuwe cijfers bekend gemaakt. Bekijk het bericht voor alle overige officiële cijfers van vandaag. We wensen alle zieken beterschap toe.

[quads id=1]

Besmettingen in Suriname

We hebben nu 109 zieken in Suriname. Dat is zojuist zichtbaar geworden op de officiële covid teller. Bekijk onderstaande foto om de overige cijfers van vandaag te bekijken. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

feestje Suriname

Uitnodigingen voor feestjes

Volksgezondheid: Schreeuwen, luid praten en zingen verboden – Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat “schreeuwen en luid praten, waaronder uiteraard ook zingen wordt gerekend, bij terras dining niet zijn toegestaan” volgens het Covid-19-protocol.

Ook is het departement bekend dat er feesten worden georganiseerd in gesloten ruimtes met muziek. “Feesten, inclusief huisfeesten, blijven vooralsnog verboden”, onderstreept het ministerie. Gewaarschuwd wordt dat er bij overtreding “krachtig” zal worden opgetreden door de handhavingsautoriteiten.

[quads id=1]

Volksgezondheid doet een beroep op de bevolking om niet af te gaan op dergelijke activiteiten, omdat ze “superspreader events” zijn voor het coronavirus. “Het virus is niet verdwenen en het is dus noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen en protocollen in acht te nemen”, aldus Volksgezondheid. Lees het volledige bericht op DWT online

Protocol voor terrassen

Instructies voor gasten

[quads id=1]

1. Draag een mond/neus kapje bij binnenkomst en bewegen in restaurant.
2. Het personeel verwijst de gast/bezoeker naar zijn/haar tafel.
3. Houdt uw mondkapje aan wanneer de bediening bij uw tafel komt om te serveren of een
bestelling op te nemen
4. Tijdens het dineren of drinken, niet schreeuwen of luid praten.
5. Bij afrekenen, zo min mogelijk contact vermijden.
6. Maak verantwoord gebruik van de aanwezige sanitaire voorzieningen
7. Moet u ergens wachten, houdt minimaal 1.5 m afstand van de volgende personen.
8. Raak niet onnodig oppervlakken aan en als het nodig is, desinfecteer daarna uw handen

Lees hier het volledige protocol voor eetgelegenheden

Bekijk de officiële Covid-19 Suriname website voor meer informat