Forse stijging corona doden in Nederland en wederom veel besmettingen binnen 1 dag

besmettingen Nederland

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt vandaag met 2713. En de afgelopen 24 uur zijn 38 nieuwe sterfgevallen van mensen met het coronavirus gemeld.

[quads id=1]

Dat heeft het RIVM zojuist gemeld. Een enorme stijging van doden. Dat is sinds afgelopen 15 mei niet meer voorgekomen. Het aantal besmettingen blijft helaas fors groeien. Komt dit omdat heel wat mensen niet meer geloven in het coronavirus en de regels aan hun laars lappen? Denk daar nog eens goed over na want op deze manier zitten we binnen no time weer in zo een situatie als afgelopen maart? Dat wil niemand toch?

[quads id=1]

Cijfers van het RIVM

Op vrijdag meldde het RIVM 36 ziekenhuisopnames en 16 sterfgevallen. En vandaag zijn er 29 ziekenhuisopnames en 38 doden gemeld. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen. Misschien is dat de reden van de forse verhoging ineens. Sinds 15 mei was het aantal sterfgevallen niet meer zo hoog geweest.

Bijna 17000 in 1 week

Zaterdag zijn ook 2713 nieuwe besmettingen gemeld. Het is iets minder dan op vrijdag, toen het aantal gevallen met 2777 meldingen toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus.

[quads id=1]

Een zorgwekkende situatie.

besmettingen Nederland

Experts over de tweede coronagolf: ‘Binnen zes weken zijn we terug in maart’. Deskundigen zijn het over één ding eens: Nederland zit in de gevreesde tweede golf van de coronapandemie.

In de afgelopen week werden steeds recordaantallen positieve tests geregistreerd, waardoor ons land inmiddels de grens van 100.000 gevallen is gepasseerd. Ziekenhuizen lopen weer vol en de teugels worden aangehaald: hoe staat het land ervoor?

[quads id=1]

GGD-directeur Sjaak de Gouw valt met de deur in huis: “Binnen zes weken zitten we in de situatie van maart en april.” Lees het volledige bericht hierover op Nu.nl