Asteroïde zo groot als een bus passeert morgen de aarde – video’s

astroïde nasa

Een pas ontdekte asteroïde passeert donderdag onze planeet “op extreem dichte afstand”.

Volgens het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zal een asteroïde, zo groot als een bus, morgen, donderdag 24 september 2020, langs de aarde scheren.

[quads id=1]

Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie. Geef het door aan geïnteresseerden. Let op, de astroïde zal de aarde NIET raken. Gelukkig maar want je kunt nergens even gaan schuilen. We kunnen helaas niet vechten tegen de natuur.

[quads id=1]

Impact

Nasa benadrukt dat de kans op een impact echter vrijwel nihil is.

Het gaat om de asteroïde ‘2020 SW’ die pas afgelopen vrijdag in het vizier kwam. Volgens NASA meet het object tussen de 4,3 en 9,7 meter en zal de planetoïde onze planeet donderdag 24 september om 13.12 Nederlandse tijd. (8:12 uur in Suriname) passeren op een afstand van ongeveer 27.000 kilometer. Ter vergelijking: de meeste weersatellieten bevinden zich op een afstand van ongeveer 35.000 kilometer.

Veilig

[quads id=1]

De asteroïde zal onze planeet echter gelukkig niet raken. “Op 24 september 2020 zal een aardscheerder, ‘2020 SW’, extreem dicht, maar veilig, langs de aarde vliegen op een afstand van ongeveer 27.000 kilometer oftewel 0,07 maanafstand”, klinkt het in een verklaring van The Virtual Telescope Project.

De astroïde is waarschijnlijk te klein om met het blote oog zichtbaar te zijn. Dus pak je sterrenkijker erbij als je die hebt.

Bekijk hier wat video’s erover.

[quads id=1]

astroïde nasa