2250 nieuwe besmettingen binnen 1 dag in Nederland

Wauw, dat is wel even schrikken! De afgelopen week zijn er meer dan 13 duizend nieuwe besmettingen erbij gekomen in Nederland. Het aantal doden is deze week ook verdubbeld. En dat terwijl er juist minder is getest. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger, doordat niet iedereen zich wil of kan laten testen.

[quads id=1]

RIVM directeur Van Dissel waarschuwt iedereen: ‘Nederland staat aan de vooravond van een tweede coronagolf’

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent de de nieuwe ontwikkelingen. Bekijk de grafieken en vergelijk de cijfers. Let op: Feesten mag, maar met max 50 mensen!! Be safe mensen in Nederland. Het ging net zo goed. Wat vinden jullie hier nu van?

[quads id=1]

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in de afgelopen week 13.471 positieve coronatests geregistreerd. Dat is een stijging van 63 procent ten opzichte van een week eerder. Toen werd gemeld dat 8.265 personen een positieve testuitslag hadden gekregen. Dat schrijft Nu.nl

Dat het cijfer van de afgelopen zeven dagen hoger ligt, komt niet geheel onverwacht. Uit de dagelijkse RIVM-data bleek al dat het dagrecord wat betreft het aantal positieve tests meermaals was gebroken. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger, doordat niet iedereen zich wil of kan laten testen.

[quads id=1]

Van alle personen die afgelopen week op het coronavirus getest zijn, test 6,1 procent positief. Dat was een week geleden nog maar 3,9 procent. Wel zijn er met 192.255 coronatests ruim drieduizend minder afgenomen dan in de voorgaande week.

Daarnaast zijn 33 aan het coronavirus gerelateerde sterfgevallen geregistreerd, meer dan een week eerder (14). Het RIVM meldt dinsdag verder dat er 152 ziekenhuisopnames zijn gemeld. Ook dat zijn er meer dan in de week ervoor (92).

[quads id=1]

Vooral in het westen van het land vinden meer opnames plaats. Er liggen steeds meer coronapatiënten tegelijkertijd in het ziekenhuis. Patiënten in drukke regio’s worden sinds kort verspreid om de druk op de zorg gelijkmatig te verdelen. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg verwacht dat de stijging van het aantal bezette bedden de komende week zal doorzetten.

[quads id=1]

Vanwege de negatieve ontwikkeling van de cijfers gelden sinds zondag aanvullende maatregelen. Zo mag de horeca na middernacht geen nieuwe bezoekers meer toelaten en geldt er een verbod op feesten en andere groepsactiviteiten met meer dan vijftig personen. In regio’s met veel besmettingen zijn zelfs extra maatregelen getroffen.

Bekijk hier wat grafieken