Help! Huis alleenstaande moeder uit Suriname volledig afgebrand – foto’s en video’s.

huis afgebrand Suriname

Bedreigingen, molest, dode honden, inbraken en zelfs mensen die ontlasting in haar huis hebben achtergelaten. Dit is toch niet normaal?

Afgelopen week bereikte het drama een dieptepunt: Het huis van de alleenstaande moeder met 3 jonge kinderen is afgebrand. Vermoedelijk in brand gestoken. Alles is weg. Ze is wanhopig en heeft dringend hulp nodig.

Familie Nieuws, kunt u aub mijn brief lezen en delen met uw volgers. Hopelijk kunnen zij het ook delen zodat het onder de aandacht komt van de juiste mensen. Er is dringend hulp en advies nodig. Kan iemand helpen?

Lees haar brief, bekijk de foto’s en bijbehorende video’s.  Deel het met een ieder zodat het de juiste mensen kan bereiken. Gaan we echt op deze manier met elkaar om? Dat kan toch niet?

Huis in brand gestoken

Gaan we op zo een manier met elkaar om?

Goedendag FamilieNieuws. Ik wil graag het vreselijke verhaal van mijn nicht met jullie delen. Hopelijk kan ze hulp krijgen want is verschrikkelijk wat ze allemaal moet meemaken. Op dinsdag 15 september 2020, omstreeks 23:50 uur, is de woning van P.M. (mijn nicht) volledig afgebrand, nadat die in brand zou zijn gestoken (dus brandstichting). Dat gebeurde allemaal te Sunny Point in het ressort Santodorp.

Ongeveer 10 jaren geleden was P.M. in woningnood. Zij kreeg van enkele vrienden van haar de informatie, dat er een perceel is te Sunny Point, dat aan de overheid toebehoort. Men heeft haar geadviseerd om alvast erop te bouwen en daarna een aanvraag doen. Zoals afgesproken deed zij dat. Bij de desbetreffende instantie aangekomen om een aanvraag te doen werd haar voorgehouden, dat er geen aanvragen voor dat gebied geaccepteerd worden, daar het gebied vermoedelijk reeds een eigenaar heeft. Achteraf bleek dat iedereen die daar gevestigd was, dus occupanten zijn.

2 huizen

Naast haar stond eveneens een houtenwoning, welke bewoond wordt door een vrouwspersoon. Beide woning stonden met front naar het Westen toe, daar geruchten de ronde deden, dat er een straat zou komen aan de Westelijke zijde. Gedurende de ontwikkelingen in het gebied, zijn er veel meer huizen gebouwd. Voor de woning van P.M. zowel die van haar buurvrouw, zijn er huizen gebouwd. Niet lang daarna zijn er 2 straten gemaakt, aan de Westelijke- zowel de Oostelijke zijde. Hierdoor was dan duidelijk dat er voor P.M. zowel haar buurvrouw geen inrit aan die zijde gegarandeerd zou worden. P.M. liep naar haar woning, via een smal paadje.

Ongeveer 4 jaren geleden heeft men nog een ander straat gemaakt en wel aan de Noordelijke zijde. Dat kwam goed uit voor mijn nicht. Zij maakte haar inrit via die zijde. Vanaf dat moment werd zij gemolesteerd door haar buurvrouw, daar zij geen inrit had. De buurvrouw vond ineens dat de woning van P.M. in de weg staat. Om zogenaamd geloofwaardig over te komen, bouwde zij een grote stenen woning net achter de woning van mijn nicht.

Ze heeft 3 kleine kinderen

Gezien P.M. 3 minderjarige kinderen heeft, waaronder een zwakbegaafde, besloot zij haar terrein te omrasteren om niet als last over te komen bij de buren en omgekeerd. Haar schutting werd meerder malen vernield door haar buurvrouw.

Ook is er meerder keren ingebroken in de woning van P.M., waarbij goederen zijn weggenomen en is er zelfs ontlasting achtergelaten in haar woning. Om deze ruzie te voorkomen had zij haar broer voor een bepaalde tijd in de woning geplaatst. Zijn honden zijn bij afwezigheid van hem vergiftigd geworden.

Deze maand besloot P.M. haar woning te renoveren en haar schutting opnieuw te maken en kocht wat bouwmaterialen. Zij werd daarbij door haar buurvrouw bedreigd dat zij haar niet met rust zal laten en dat zij de woning in brand zal steken. De schutting welke zij deze maand had laten maken, werd door haar buurvrouw en gezanten vernield. Ze probeerde eerst de schutting in brand te steken.

Woning en inboedel weg

Dinsdagavond was het zo ver. De woning van mijn nicht werd in brand gestoken en is met volledige inboedel afgebrand. De politie en de brandweer werden ingeschakeld. De politie heeft de zaak in onderzoek. P.M. is een alleenstaande moeder van 3 minderjarige kinderen en zit momenteel met de handen in het haar. Zij is opzoek naar hulp, in welke vorm dan ook. Wellicht heeft iemand ook wat advies voor haar. Hoe moet ze dit aanpakken?

Zie foto’s en video’s.

Voor contact kunt u mijn nicht bellen op +597 8728343. Alvast hartelijk bedankt

Gaarne geen onnodige reacties. Ze heeft het al moeilijk genoeg. 

Bekijk hier de gedeelde foto’s en video’s:

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen brief over mevrouw P.M. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.