105 mensen genezen verklaard in Suriname – Video – Minister Ramadhin

We hebben nu nog maar 138 active cases in Suriname. Het gaat de goede kant op!! Er zijn vandaag 14 nieuwe besmettingen bijgekomen

Bekijk het bericht om de overige officiële cijfers te bekijken. We wensen  alle zieken veel beterschap.

[quads id=1]

Video – Er is een belangrijke evaluatie geweest. Het aantal COVID-19 besmette personen vertoont een dalende trend. Dat is geweldig! Namens president Chandrikapersad Santokhi complimenteerde minister Ramadhin de samenleving voor haar inzet en bijdrage in de strijd tegen het COVID 19 virus. Bekijk de video van de minister en deel het met een ieder

[quads id=1]

Besmettingen in Suriname

E zijn vandaag weer heel wat mensen genezen verklaard! Dat is zojuist zichtbaar geworden op de officiële covid teller. Bekijk onderstaande foto om de overige cijfers van vandaag te bekijken. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Evaluatie minister Ramadhin

[quads id=1]

Tussentijdse evaluatie COVID-19 situatie toont wederom dalende trend besmettingen. Uit de evaluatie van de regering met het Outbreak Managementteam is gebleken, dat het aantal COVID-19 besmette personen een dalende trend vertoond. Het aantal genoteerde positief geteste burgers is op dag-basis gedaald. De evaluatiemeeting is gehouden op zaterdag 19 september 2020.

Deze ontwikkeling typeert de minister als positief omdat in de medische zorg er ruimte en minder druk ontstaat. Minister Ramadhin betreurt het dat mensen het leven hebben gelaten en condoleerde namens de regering de families met het verliezen van hun dierbare.

Namens president Chandrikapersad Santokhi complimenteerde de minister de samenleving voor haar inzet en bijdrage in de strijd tegen het COVID 19 virus. Samen met de inspanningen van de regering is het aantal besmettingen al enkele weken aan het afnemen. Het besef onder de burgers neemt steeds toe om de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen, merkte minister Ramadhin op. Dit geeft nog geen reden om in een hoerastemming te zijn, laat de minister optekenen aangezien COVID-19 nog in ons midden is. Veel hangt af van ons gedrag.

Volgende evaluatie

[quads id=1]

De besluiten zoals eerder door president Santokhi zijn aangekondigd blijven van kracht. Op zaterdag 26 september komt de regering weer bijeen voor de volgende evaluatie. Daags daarna zal het staatshoofd zich wederom richten tot het Surinaamse volk.

De minister benadrukte ten overvloede dat de samenleving de maatregelen in acht moet blijven nemen te weten: het opzetten van een mond- en neusbedekking, 1,5 meter afstand en handhygiëne. Bewustwording in deze fase is van groot belang. Minister Ramadhin is ook blij dat de MoHanA (Mondkapje op, Handen reinigen, Afstand houden) Challenge goed is aangeslagen. Dit stimuleert velen om de maatregelen na te leven. Lees meer

Video

[quads id=1]

Luister naar de minister

Lees de volledige evaluatie op de website

Bekijk de officiële Covid-19 Suriname website voor meer informatie