Sinterklaas en Zwarte Piet niet meer welkom op Curacao – video’s

Het Sinterklaas feest in Nederland is een hot topic de laatste jaren. De 1 wil dat het ophoudt. En de ander vindt dat de ’traditie’ moet blijven bestaan.

Niet alleen in Nederland wil men Sinterklaas en Zwarte Piet verbannen. ‘Het is veel te racistisch’. Op Curaçao hebben ze een belangrijk besluit genomen:

Sinterklaasviering op Curaçao verboden! Maar, er komt gelukkig een nieuw kinderfeest voor iedereen! Misschien is dat ook een goed idee voor Nederland? Gewoon een nieuw feestje waar iedereen, ongeacht ras, religie of afkomst, van kan genieten. Misschien ook een goed idee voor Nederland? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar wat video’s van oa een ’twerkende’ Antilliaanse Sinterklaas

Geen Sinterklaasfeest meer op Curaçao. Het doek lijkt nu echt gevallen voor het nationale Sinterklaasfeest op Curaçao. De regering in Willemstad heeft namelijk besloten om geen subsidies meer te verstrekken aan nieuwe organisatoren van het kinderfeestje.

De regering kan de sinterklaasviering in zijn huidige vorm niet meer ondersteunen, “omdat donkere mensen van kleur en mensen van Afrikaanse afkomst zich gediscrimineerd voelen”, Dat wordt vermeld in een persverklaring van het land.

In overleg met diverse organisaties wordt nu gewerkt aan een nieuw concept voor een landelijk kinderfeestje, dat bij voorkeur rond de internationale Dag van het Kind, op 20 november, wordt georganiseerd. Volgens de persverklaring moeten alle kinderen kunnen deelnemen aan het alternatief voor Sinterklaas, ongeacht hun ras, religie of afkomst.

Al jaren is er protest tegen de ‘koloniale partij’ op Curaçao. Vorig jaar werd dit nieuw leven ingeblazen door de in Nederland opgerichte actiegroep Kick Out Zwarte Piet. De demonstranten eisten toen niet alleen de afschaffing van Zwarte Piet, maar ook van Sinterklaas.

Video’s

Kijk naar een video van de intocht van Sinterklaas in 2015

Sinterklaas Zwarte Piet Curaçao