Deze week GEEN Covid Persconferentie

besmettingen Suriname

Hierbij een bekendmaking van de regering.

Er is deze week geen covid – persconferentie gehouden in Suriname. Maar om de gemeenschap toch een beetje op de hoogte te houden heeft het team een kleine samenvatting in elkaar gezet over de huidige situatie in ons land.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn. Dit weekend is er GEEN Total Lockdown. Maar dat betekent uiteraard niet dat u lekker kunt gaan feesten en chillen met een hoop mensen. Er zijn inderdaad een stuk minder besmettingen maar het coronavirus is helaas nog steeds in ons land. Houdt u daar rekening mee.

[quads id=1]

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft deze week gemeend geen COVID-19 persconferentie te houden. Om de gemeenschap toch te voorzien van de nodige informatie, is een korte samenvatting gemaakt over de huidige Covid situatie in ons land.

[quads id=1]

Bekijk de grafiek

besmettingen Suriname

In de afgelopen week heeft de dalende trend zich voortgezet als het gaat om het aantal positieve gevallen. Aan de hand van de cijfers is een behoorlijke daling merkbaar in de grafiek.

Het percentage positieve gevallen op het totaal aantal testen is verder gedaald van 16% naar 13%. Er is een dalende trend in opnamen in isolatiefaciliteiten (bezetting ca. 21%, vorige week 33%), op ziekenhuis/verpleegbedden (bezetting ca. 28%, vorige week 62%) en icu bedden (bezetting ca. 27%, vorige week 43%).

[quads id=1]

Regering van Suriname

De regering van Suriname heeft enkele sectoren aan de hand van opgestelde protocollen, een aanvang laten maken met hun dienstverlening. Deze sectoren dienen zich te houden aan deze protocollen, die zijn opgesteld en aangeleverd door het Ministerie van Volksgezondheid. Ook de weekend lockdown is opgeheven.

Het Ministerie van Volksgezondheid attendeert u er nogmaals op om u aan de genomen maatregelen te houden, zodat deze dalende trend voortgezet kan worden. Leef de maatregelen en de protocollen na. En vooral: Mond- en neusbedekking dragen, Handhygiëne in acht nemen en Afstand houden van 1.5 meter.

[quads id=1]