TikTok mag in Amerika niet meer gedownload worden – appstore Amerika video’s

tik tok Amerika

Oh nee!!! Wat een drama voor de Amerikaanse fans van TikTok en WeChat.

Ze mogen vanaf komende week niet meer in Amerikaanse appstores worden aangeboden. Ook een dumper voor vele fans in andere delen van de wereld ze maken veelal gebruik van de Amerikaanse appstore.

[quads id=1]

Dat geldt ook voor gebruikers uit Suriname. Bekijk het bericht voor meer informatie en bekijk de video’s erover. Geef het door aan de vele fans!! Jammer. Ben jij ook een fan van Tiktok? Kijk naar een video van onze Eigen Tiktok celebrities: Tirza Perk and Keenen Cede. We love them

tik tok Amerika

TikTok en WeChat mogen in VS niet meer in appstores. Filmpjesapp TikTok en chatapp WeChat mogen vanaf komende week niet meer in Amerikaanse appstores worden aangeboden.

[quads id=1]

Dat schreef de Limburger. De Chinese apps mogen ook geen updates meer aanbieden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt. WeChat mag verder ook geen betalingen meer verwerken in de Verenigde Staten.
Volgens de Amerikaanse overheid verzamelen de apps te veel gegevens over gebruikers die ze delen met de Chinese overheid. Daardoor vormden de apps een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS.

[quads id=1]

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde eerder al een verbod op de twee apps aan, dat ze konden vermijden als ze hun Amerikaanse tak aan een Amerikaans bedrijf zouden verkopen. TikToks moederbedrijf ByteDance ging daarop in gesprek met softwaremakers Microsoft en Oracle en bereikte uiteindelijk een akkoord met het tweede bedrijf. Daarbij kwam geen verkoop uit de bus rollen, maar ByteDance zou zijn Amerikaanse activiteiten in een apart Amerikaans bedrijf onderbrengen waar Oracle een minderheidsbelang in zou krijgen.

[quads id=1]

TikTok kreeg van Trump tot 12 november de tijd om zijn Amerikaanse tak te verkopen.

Video’s