Video’s – Nieuw schooljaar nieuwe regels! Onderwijs Suriname start over 14 dagen!

onderwijs Suriname

Het wordt een spannend en bijzonder schooljaar voor onze kinderen

Het nieuwe schooljaar, dat over precies 14 dagen begint, zal er heel anders uitzien. Vandaag heeft de minister de nieuwe regels aangekondigd. Er is een bus tarief afgesproken. Maar de minister heeft aangegeven dat ze een manier zoeken om de kinderen die de SRD 5 niet kunnen betalen tegemoet te komen.

[quads id=1]

Er zijn heel wat nieuwe en belangrijke besluiten genomen. Bekijk de video’s en geef het door aan iedereen. Kijk ook naar de foto’s met uitleg. Wat vinden jullie van de nieuwe regels? Sturen jullie je kids met een gerust hart naar school? Of moet de minister het anders aanpakken?

[quads id=1]

Nieuwe regels voor het onderwijs

Het ministerie van Onderwijs en Cultuur zal voor het schooljaar, dat op 1 oktober aanvangt, nieuwe regels inlassen. Deze zijn mede gestoeld op de Covid-19-pandemie. De regels zijn op een persconferentie donderdagochtend gepresenteerd. Dat heeft de Ware Tijd zojuist geschreven.

Het vak lichamelijke opvoeding komt te vervallen. Op gezette momenten zullen de leerlingen wel bewegen. De exacte vakken en de talen zullen fysiek worden verzorgd, terwijl de leervakken op afstand zullen worden gegeven.

[quads id=1]

In groepen van 10

Elke leerkracht wordt belast met maximaal dertig leerlingen, die in groepen van tien de school zullen bezoeken. Het terugbrengen van het klassengemiddelde naar dertig leerlingen houdt geen verband met Covid-19.

Minister Marie Levens zei dat dit besluit ook onder normale omstandigheden zou worden genomen. De gewenste situatie zou 24 leerlingen per klas moeten zijn. De bewindsvrouw benadrukte dat alle leerlingen geplaatst zullen worden. Althans, dat is de instructie.

[quads id=1]

Geen gezamenlijke pauzes

De pauzes zullen niet meer gezamenlijk zijn. Leerlingen mogen – indien nodig – een break nemen om de mond- en neusbescherming op te doen. De schoolleiders krijgen meer verantwoordelijkheid bij het nemen van maatregelen binnen de school. Voorts kijkt het ministerie samen met de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) naar een mogelijkheid om leerlingen tegemoet te komen die de SRD 5 voor particulier busvervoer niet kunnen opbrengen.

Video’s

[quads id=1]

Bekijk de video’s voor meer informatie:

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakt hierbij de officiële startdagen van de verschillende niveau’s voor het schooljaar 2020/2021. Hierbij de foto’s van de gecorrigeerde versie.

U kunt het volledige bericht lezen op DWT online