Bekendmaking: Wegafsluiting ivm komst minister uit Amerika – video

Amerika Suriname

Hierbij een officiële bekendmaking vanuit de regering van Suriname. De Amerikaanse Minister Pompeo komt naar Suriname!

Hij brengt een bliksembezoek aan ons land en zal een ontmoeting hebben met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Het bezoek is bedoeld om de relatie tussen Suriname en Amerika te verstevigen.

[quads id=1]

Video – Let op. Het verkeer zal gestremd zijn! Tevens zal een gedeelte van de stad autovrij gehouden worden. Bekijk het bericht om te weten welke straten afgesloten zullen zijn. Let op. Geparkeerde auto’s worden weggesleept! Houdt u hier rekening mee. Geef het door aan belanghebbenden zodat men hier rekening mee kan houden! Kijk ook naar de video

[quads id=1]

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, brengt een eendaags werkbezoek aan ons land. Dit bezoek maakt deel uit van een reeks van bezoeken die de minister aflegt aan Guyana, Brazilië, Columbia en Texas. Dat wordt bekend gemaakt op de officiële website van de overheid.

Amerika Suriname

Op de Johan Adolf Pengel luchthaven wordt de Amerikaanse bewindsman opgewacht door minister Ramdin, Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen L. Williams. Op schema tijdens dit kort bezoek staat een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Tijdens deze ontmoeting zullen ook de ministers van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn.

[quads id=1]

Het bezoek van minister Pompeo is bedoeld om de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van America te verstevigen. Kort na de verkiezing van president Santokhi als president van de Republiek Suriname, zijn gesprekken geweest met het Witte Huis. Minister Pompeo heeft laten weten de relatie tussen Suriname en de VSA, die jarenlang stillag, nieuw lezen in te willen blazen.

Wegomlegging vanwege komst Amerikaanse minister Pompeo

[quads id=1]

In verband met de komst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, op donderdag 17 september 2020, zal er een wegomlegging plaatsvinden van 13:00 uur tot 19:00 uur. Tevens zal het gedeelte rondom het Onafhankelijkheidsplein, het Kabinet van de President en het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking autovrij gehouden worden van 06:00 uur en 19:00 uur.

De wegomlegging omvat de volgende straten:

Van Sommelsdijckstraat / Kleine Waterstraat
Kleine Waterstraat / Van Roseveltkade
Van Roseveltkade / Grote Combeweg
Mirandastraat – Mr. F. Lim a Postraat
Watermolenstraat – Mr. F. Lim a Postraat
Wulfingstraat / H. Arronstraat
Wulfingstraat / Van Roseveltkade

[quads id=1]

Beroep op de gemeenschap

Personen die in deze specifieke straten wonen of werken worden gevraagd niet ter plekke te parkeren. Deze straten zullen zoveel mogelijk autovrij gehouden worden. In belang van de veiligheid zal uw voertuig, indien deze er toch geparkeerd staat, weggesleept worden door een sleepwagen naar de plaats van berging. Op de totale gemeenschap wordt het beroep gedaan gebruik te maken van alternatieve routes. Geef het door aan belanghebbenden!

Video van minister Ramdin

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ging vandaag tijdens een persconferentie op zijn kantoor in op dit belangrijke bezoek. Bekijk hier de zojuist gehouden persconferentie ivm met de komst van de minister:

[quads id=1]