Wederom verhoging aantal besmettingen in Nederland! Vrijdag persconferentie!! – video’s

besmettingen Nederland

Wederom een flink aantal nieuwe besmettingen in Nederland. Het dagrecord is weer gebroken. Er zijn binnen 24 uur 1542 nieuwe besmettingen bijgekomen.

[quads id=1]

Er worden waarschijnlijk nieuwe maatregelen getroffen want wat er in maart is gebeurd mag zich niet herhalen. Komende vrijdag is er een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Heeft Nederland strengere maatregelen nodig? Wat denken jullie? Wat moet er anders gebeuren om de groei tegen te gaan

[quads id=1]

Het lijkt erop dat Regio’s mogelijk op ‘oranje’: kabinet komt met extra corona maatregelen. Komende vrijdag worden mogelijk al extra maatregelen aangekondigd voor regio’s waar het aantal besmettingen hard oploopt. Dat schrijft Hanneke Keultjes voor BN de stem. Op die dag is er ook een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Komende dinsdag zou De Jonge een regionaal ‘corona-alarmsysteem’ lanceren, maar omdat het aantal besmettingen zo snel oploopt – vandaag werd het dagrecord weer gebroken met 1542 besmettingen – haalt hij dat naar voren.

[quads id=1]

Het waarschuwingssysteem werkt als een escalatieladder met drie treden: waakzaam, zorgelijk en ernstig. Bronnen rond het kabinet houden er rekening mee dat meerdere regio’s vrijdag al een ‘oranje’ status krijgen. Dan zijn ook extra maatregelen nodig.

[quads id=1]

Momenteel zijn de besmettingen met name hoog in de Randstad: met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag als koplopers.

Video

[quads id=1]