First Lady Santokhi bezoekt gemeente Diemen in Nederland – foto’s

first Lady Santokhi

Een historisch moment voor onze presidentsvrouw Melissa Santokhi – Seenacherry.

[quads id=1]

Ze is voor het eerst, als First Lady van Suriname, in Nederland. Vandaag was zij op bezoek in Diemen. Wist je dat er iets van 3000 ‘Surinamers’ daar wonen. We hebben een uitgebreid verslag van het bezoek ontvangen.

‘Dit was het begin van iets moois’. Aldus onze First Lady.  Het begin van een mooie samenwerking met Nederland. Bekijk het bericht om te lezen wat ze daar heeft gedaan en wat er besproken is. Geef het door aan belanghebbenden. We wensen haar succes tijdens deze bijzondere trip naar Nederland. Hebben jullie nog wat tips voor haar? Drop ze in de comments!

[quads id=1]

Surinaamse presidentsvrouw bezoekt Diemen

Mevrouw M. Santokhi, de vrouw van de nieuwe president van Suriname, bracht vandaag een informeel werkbezoek aan de gemeente Diemen. Ze sprak daarbij met burgemeester Boog en een aantal vertegenwoordigers van de Surinaamse gemeenschap in Diemen. Ze koos Diemen voor een van haar bezoeken vanwege het grote aandeel Diemenaren met een Surinaamse
achtergrond.

[quads id=1]

3000 mensen met Surinaamse roots

Burgemeester Erik Boog noemde het werkbezoek eervol en wees op het grote aantal Diemenaren van Surinaamse komaf. ‘Diemen is een werelddorp, het meest diverse dorp van het land, bijna de helft van
onze inwoners heeft een migratieachtergrond. Daarvan heeft een groot deel, zo’n 3.000 mensen, Surinaamse roots. Wij zijn dan ook vereerd met dit bezoek en zien het als het begin van een mooie samenwerking met Nederland. Diemen kan en wil daar graag iets in betekenen.’

Migrantenvrouwen in Nederland

Mevrouw Santokhi sprak met een aantal speciaal genodigden met Diemense binding: prof. Sharda Nandram (schrijfster van het boek ‘Voel je thuis waar je ook bent. Immigratie van Jodphur naar Paramaribo en daarna naar Diemen’), mevr. Twie Tjoa (de eerste vrouwelijke directeur op het
ministerie van Arbeid in Suriname, die zich nu inzet voor Surinaamse vrouwen en andere migrantenvrouwen in Nederland), Anthony Pinas (medeorganisator van het Wereldfestival Diemen en eigenaar van dansschool OnPoint Dancelab) en Harry van Bommel (oud-Tweede Kamerlid uit Diemen en schrijver van het boek ‘Surinamers in de polder’.

[quads id=1]

Aanhalen van de banden

Alle gasten onderschreven het belang van het aanhalen van de banden tussen Suriname en Nederland en toonden zich ook bereid daarin iets te betekenen. Ze pleiten in verschillende bewoordingen voor het benutten van de kennis, ervaring en betrokkenheid van de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Bovendien vonden ze dat Nederland ook iets van Suriname kan leren als het gaat om het soepel samenleven van diverse gemeenschappen.

Het begin van iets moois

[quads id=1]

Mevrouw Santokhi gaf aan het werkbezoek als het begin van iets moois te beschouwen en uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking met Nederland en met Diemen in het bijzonder.