8265 erbij – Fors aantal nieuwe besmettingen in Nederland – video’s studenten besmet

besmettingen Nederland
Nederland heeft weer enorm veel besmettingen.
 
Er zijn 8265 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat is de helft meer dan vorige week. En toen was de groei al zorgwekkend te noemen.
[quads id=1]
De meeste besmettingen komen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Hoe zal dit komen? Houden de mensen in Nederland zich nog wel aan de maatregelen? Of zijn de getroffen maatregelen misschien niet goed? Houden jullie je nog wel aan de regels?
Video – Besmettingen bij verschillende studenten en sport verenigingen.

[quads id=1]

De cijfers van het RIVM

Het RIVM Nederland heeft zojuist de volgende update gepubliceerd: Update 9 t/m 15 september 2020. Afgelopen week zijn er 8.265 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn in de afgelopen week 92 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Nederland en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Deze week zijn 14 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld. Zie het nieuwsbericht Aantal en aandeel positieve tests stijgt.

Ietsjes meer getest

In de afgelopen week hebben ruim 195.545 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, vorige week waren dit nog 180.182 mensen. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week toegenomen van 2,8% in de voorgaande week naar 3,9%, deze week. Het reproductiegetal is gestegen en ligt op 1,38. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn samen 138 anderen besmetten.

[quads id=1]

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

[quads id=1]

Besmettingen bij studenten

Het coronavirus heeft toegeslagen bij de studenten vereniging Vindicat in Groningen. Vijftien leden zijn namelijk besmet met het virus en het is de verwachting dat dit aantal nog zal toenemen. Het gaat om oudejaarsleden die geen deel hebben uitgemaakt van de introductieweek. Het sociëteit gebouw aan de grote markt in Groningen zal tot woensdag gesloten blijven. Zoals gebruikelijk start de GGD een bron en contact onderzoek. De besmette leden zitten in quarantaine

Op 11 september werd bekend gemaakt dat bij studentenvereniging Navigators studenten besmet waren met het corona virus. Dat waren er toen dertien en inmiddels werd vandaag bekend dat er 29 besmettingen zijn.

[quads id=1]

Na de Navigators en Vindicat heeft ook studentenvereniging Albertus Magnus te maken met vijf corona besmettingen onder haar leden. Ook bij roeivereniging Gyas is één lid besmet.

De vijf leden van Albertus Magnus hebben allemaal last van milde klachten. Volgens vice-president Ruben van Rossem zijn de gevallen allemaal niet te herleiden naar een cluster van leden. De sociëteit blijft voorlopig open en ook geplande activiteiten gaan voorlopig door. Dit alles na overleg met de GGD, zo stelt Van Rossem.

Bij roeivereniging Gyas is tot nu toe één besmetting onder haar leden. De leden die in contact zijn geweest met de besmette persoon moeten in quarantaine.

Eerder deze week werd al bekend dat bij studentenvereniging Navigators 29 leden besmet bleken met COVID-19. Bij Vindicat zijn tot nu toe 15 gevallen bekend.