Vliegtuigen onderweg naar Suriname neergestort – 3 mannen aangehouden – 1 dode man aangetroffen

vliegtuig Guyana Suriname

3 mannen zijn aangehouden nadat het vliegtuig waarin zij zaten neerstortte, het vliegtuig kreeg technische problemen. Het stortte neer in Guyana.

Volgens de lokale media waren de mannen onderweg naar Suriname. Er is nog een tweede vliegtuig neergestort. Daar hebben ze een dode man aan boord aangetroffen. Bekijk het bericht voor meer informatie:

3 personen zijn gearresteerd in Guyana na een vliegtuigcrash. Het Cessna 206-vliegtuig  dat neerstortte werd bestuurd door een Braziliaanse en Venezolaanse staatsburger.

Ze maakten een noodlanding

Het vliegtuig waarin ze vlogen moest een noodlanding maken op de Issano Airstrip in Mazaruni, Guyana. Het incident vond gisteravond plaats rond 22.30 uur. Het vliegtuig werd bestuurd door een 38-jarige uit Boa Vista en een 29-jarige uit Temeremo, Venezuela. De derde passagier was een 35-jarige internettechnicus uit Manaus, Brazilië.

Volgens berichten in de lokale media beweren de mannen dat ze op weg waren naar Suriname, maar dat hun vliegtuig, dat in Brazilië is geregistreerd, mechanische problemen kreeg.

De politie doorzocht het vliegtuig maar vond niets illegaals. Ze vonden een mobiele telefoon, een satelliettelefoon en identiteitskaarten. Die werden in beslag genomen.

De politie vermoedde  dat er nog een vliegtuig is neergestort, maar ze wisten niet waar. Een zoektocht werd gestart. Inmiddels hebben ze ook het tweede vliegtuig gelokaliseerd. Het was ook gisteravond in Guyana is neergestort. Daar hebben ze een dode man aan boord gevonden. Tevens zijn er pakken cocaïne aangetroffen

Er was een dode man aan boord.

Dit werd bevestigd door divisiecommandant Dion Moore. De onderzoeken zijn nog gaande. Dit maakte de lokale media in Guyana zojuist bekend.

vliegtuig Guyana Suriname
Het Cessna 206-vliegtuig dat werd bestuurd door een Braziliaanse en Venezolaanse staatsburger.