Binnengekomen brief – Over de bus tarieven in Suriname – video’s

plo bus Paramaribo

Moet een gezin met 4 kinderen straks SRD 1360 per maand neertellen voor de bus?

Goedemorgen FamilieNieuws. Kunt u mijn vraag omtrent de bus tarieven in Suriname aub op de website zetten? De tarieven moeten namelijk nader bekeken worden want het kan nooit zo zijn dat men een tarief van SRD 8,50 gaat hanteren. Hoe gaat de gemeenschap dit aankunnen? De beleidsmakers moeten weten dat dit een onmogelijk bedrag voor ons gaat zijn. Vriendelijke groeten, Daniel

[quads id=1]

Bekijk de link en lees de brief van meneer Daniel. Zijn jullie het met hem eens? Wellicht hebben jullie ook wat tips voor de regering en de bushouders en organisaties. Die kunt u hieronder in de comments plaatsen. Kijk ook naar wat video’s die onlangs in de media verschenen zijn. Toevallig heeft de minister van Transport hierover het 1 en ander gezegd vanmorgen. Geef onderstaande brief door aan een ieder zodat het de juiste instanties kan bereiken.

[quads id=1]

Covid tarief betalen

Goedenavond iedereen. Ik ben Daniel en ik wil graag iets kwijt. Ik vind dat die bus/ lijnbus tarieven nader bekeken moeten worden. Het kan nooit zo zijn dat een lijnbus een covid tarief gaat hanteren van SRD 8.50. Dwz dat ouders met 4 kinderen elke dag SRD 8.50 x 2 = SRD 17 x 4 kinderen = SRD 68,_ per week. Dat betekent dat ze 1360 per maand moeten neertellen voor de bus. (obv 20 dagen school per maand)

Scholen kunnen sluiten

Het gaat nooit werken. Aan de andere kant ontvangt die bus chauffeur voor 10 pers per rit x 8.50 = SRD 85 per rit. Dus om heen en weer te rijden verdient een buschauffeur 2 x SRD 85 = SRD 170 per school rit.

SRD 8,50 betalen voor de bus? Als dat echt zo is moeten alle scholen hun deuren sluiten want ouders gaan het echt niet kunnen permitteren. Dit tarief beteken het einde voor school gaande. Die subsidie aan buschauffeurs moest gewoon afgeschaft worden, want het is toch onmogelijk dat een bus chauffeur zoveel per rit verdient

[quads id=1]

Stel een rit kost SRD 5.50

Ook bij een tarief van SRD 5.50 excl covid betekent 30 personen x SRD 5.50 = SRD 165 per stadsrit. Heen en weer is dat 2 x 165 = SRD 335 per rit. Ik vind geen van beide tarieven goed. De regering heeft echt genoeg huiswerk om te doen. Ze moeten de zaken goed gaan evalueren voordat de scholen open gaan. Men moet gaan spelen met de cijfers. Goed overdenken om zo het juiste tarief te presenteren naar de samenleving toe. Want nu lijkt het erop dat ze het volk aan het uitbuiten zijn.

[quads id=1]

Dat is mijn tip voor de regering, de buishouders en de belanghebbende organisaties. Misschien kunnen andere lezers van FamilieNieuws ook een bijdrage leveren door hun tips door te geven. Delen mag!

Update:

Graag dit aansluiten FamilieNieuws: Goede morgen. Ik weet niet met welk bril het ministerie het nieuwe bus tarief heeft berekend. Wanneer een stadsrit SRD 5 kost en de bussen 20 personen mogen vervoeren, dan is dat nu SRD 5×20= srd 100,- naar Latour. Terug rit dan is dat 2 x SRD 100= SRD 200 per rit. 5 ritten is dus 5 x SRD 200= SRD 1000,- voor een halve dag. Dan is het al genoeg voor de dag.

Sommigen van hun die gaan gewoon thuis slapen. Terwijl ouders die school gaande kinderen hebben, die moet elk den 10de van de maand een geldschieter gaan aankloppen, omdat ze het niet kan permitteren. Terwijl die bus chauffeur genieten van hun tarieven. De vraag is nu wat is hun bus slijtage dan? Men denkt alleen maar aan de covid regels, maar niet aan school kinderen die 1 of 2 bussen moeten pakken. Het ministerie is gewoon meegegaan met die bushouders en heeft niets betekend voor de samenleving. Zo zie ik het. Dank u wel

[quads id=1]

Video met de minister aan het woord

Vanmorgen is er een overleg geweest met de minister Albert Jubithana. Beluister de video hieronder. Kijk vanaf minuut 4:52:

Bekijk de eerder video’s omtrent dit onderwerp

[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

Geen vervoer. Sommige leerlingen te voet naar school – Video’s inspectie onderwijs Suriname

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van meneer Daniel.. Dit is zijn persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.