Zijn ex heeft onze relatie verpest – Anoniem Suriname

anoniem relatie

Ze was elke dag bij hem thuis, kookte en maakte schoon. Sommige exen zullen altijd op de eerste plaats blijven. Zou jij het accepteren?

De 43-jarige Margo uit Suriname heeft ons een lange brief geschreven. Niet perse om advies want ze heeft al haar beslissing genomen. Maar ze wilde gewoon haar verdriet op papier zetten. En wellicht herkennen anderen haar situatie.

Ze zat namelijk in een relatie met een man die een ex heeft waar hij maar niet vanaf kwam. Ze was er altijd! Uiteindelijk kreeg ze haar zin. Lees haar verhaal en geef het door aan belanghebbenden. Er zijn namelijk best wat vrouwen (en mannen) die last hebben van de ex van hun partner. Of zou jij het nooit zo ver laten komen?

Ik wil dit van mij afschrijven

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Margo. Ik schrijf mijn verhaal omdat ik de ellende van mij af wil schrijven. Met ellende bedoel ik mijn ex Clif en de moeder van zijn kind. Ze heet Sandy. Ik ben nu helemaal klaar ermee.

anoniem relatie

Als jonge vrouw, 43 jaar nu, stapte ik in 2017 uit een stressvolle relatie van 2 jaar. Op zich was deze man een fantastische man. Iemand waarmee ik goed overweg kon. Zijn probleem was zijn jaloezie en wantrouwen. Als mens mag je nog zo lief zijn, en je relatie kan verder goed zijn maar wantrouwen en jaloezie breken jouw fantastische relatie. Ik maakte het uit.

Na 6 maanden probeerde ik het met een veel oudere man, Clif.  (hij werkte nog wel om zijn jongste dochter financieel bij te staan). Ik voelde me perfect bij Clif. Ik kon mezelf zijn.

Ik maakte er het beste van

Tijdens onze kennismaking vertelde hij mij meteen over zijn ex. Ze waren reeds 2 jaren uit elkaar. Daarna heeft hij nooit meer een serieuze relatie gehad. Hij stond naar zijn zeggen weer open voor een serieuze relatie. Als jonge vrouw (toen 40) heb ik geprobeerd om er het beste van te maken. Het viel me wel op dat hij het vaker had over zijn ex. Ze komt over de vloer omdat ze samen een dochter van toen 14 jaar hebben. Ze hadden afgesproken dat ze haar om de beurt van school zouden halen. Daar had ik geen moeite mee.

Totdat het mij opviel dat hij niet te bereiken was als het haar beurt was om hun dochter op te halen. In een bepaalde periode zei hij onze weekenden samen af, omdat zijn ex rust nodig had. Dus dan was zijn dochter bij hem. Hij wilde haar dan niet meenemen om mij niet te bezwaren. Ik kon dan wel naar hem toe, hij woonde immers alleen zoals ik, maar hij wilde dat ook niet. Pijnlijk, want door de week werkt hij vaak tot laat waardoor onze gesprekken ook alleen in de avonduren plaats vonden. Ik heb gelukkig ook mijn eigen kinderen en kleinkinderen dus hield ik mij dan met hun bezig.

Loze beschuldigingen

We hadden nog geen jaar contact met mekaar toen zijn ex een goede vriend van mijn familie beschuldigde van het feit dat hij, die familievriend (25jaar), hun dochter (14 jaar) ongepast lastig viel op Facebook. Zelf zit ik niet op Facebook dus kon ik het niet natrekken. Ik was erg kwaad op die jonge man en confronteerde hem met de beschuldiging. Hij ontkende alles en stelde toen voor om samen naar de mensen te gaan voor confrontatie en zelfs de politie in te schakelen. Deze mededeling deed ik toen aan Clif en hij zei dat het niet hoefde. Ze gaan onderling het zaakje oplossen en de nodige stappen ondernemen. Daar was ik het niet mee eens. Ik heb zelf kleintjes en iemand die zulke dingen doet met kinderen kan niet thuis bij mij komen. Op een bepaald moment stemde hij in maar alleen als zijn ex en dochter niet thuis waren. We zijn voor de afspraak thuis bij hem aangekomen en bleek dat zijn ex nog daar was met hun dochter.

Hij nam zijn telefoon niet op

Clif heeft ons op straat ontvangen en meegedeeld dat het zaakje al opgelost was. Hij is erachter gekomen dat het niet om deze jonge heer ging. Vanaf die tijd keek ik anders naar hem en lette op alles. Het liedje ging door. Als zijn ex er is beantwoordde hij zijn telefoon niet. Ik heb met hem erover gesproken, ook over de bepaalde periodes dat hij in het weekend op hun dochter past. Hij beloofde mij meer tijd en aandacht.

De 1e week dat hij zijn dochter voor zijn ex liet, kreeg ik smsjes van haar dat ik niet moet komen tussen Clif en hun dochter want zij heeft ook recht op haar vader. Heel beleefd heb ik haar gevraagd nooit meer gebruik te maken van mijn nummer en haar problemen samen met Clif op te lossen.

De berichten heb ik hem toen gewezen en met tranen in zijn ogen bood hij zijn verontschuldiging aan. Ik kreeg toen te horen dat zij het zwaar heeft, ze heeft geen relatie dus vangt hij haar vaker op wanneer zij depressief is en iemand nodig heeft om mee te praten.

Ik heb toen de keus gemaakt om liever alleen door het leven te gaan dan een ex haar bron van troost te ontnemen. Hij vroeg dat niet te doen omdat wij beter met mekaar konden praten en hij zich goed voelt in de relatie. Een verliefde vrouw vergeeft, houdt rekening en hoopt op verandering. Dat deed ik dus ook.

Ze had geen relatie

Zijn mooie woorden ten spijt. Zijn ex was toch elke dag bij hem, kookte voor hem, maakte het huis schoon. Ik hield hem voor dat die taken voor mij waren en niet meer voor haar. Hij vroeg me rekening met haar te houden omdat zij in die 2 jaren dat ze uit elkaar waren geen relatie heeft en hun huis was voor haar vertrouwelijk. Wanneer zij een relatie heeft dan houdt het op. In haar “vermoeide dagen” ging ze niet naar hem toe, moest hij letten op hun kind en vooral niet bij mij komen. Zij belde vaak ongelegen en stelde haar dochter dan vragen over haar vaders gangen.

Ik was kapot van verdriet, wilde nog steeds met hem verder, was bang om alleen te zijn en een slecht voorbeeld te zijn naar mijn kinderen toe, wat relaties betreft. Ik beet dus door. De gevolgen daarvan waren voor mij geestelijk zwaar. Praten met hem kon alleen als zijn dochter niet in de buurt was. Maar zoals we weten blijft niets in het donker:

Mijn oudste dochter kwam bij me op bezoek met haar vriend en deelde mij mede dat de ex van Clif om de bocht woont met haar vriend. Ze heeft haar gezien in een baddoek. Ze gaf mijn dochter schele ogen. Aan mijn dochter zei ik toen laat haar, geen antwoord is het beste. Aan Clif vroeg ik als hij weet dat zijn ex bij mij in de buurt is. Hij zei nee, ze is thuis en ligt in bed.

Het was niet haar vriend

Na een tijd ging ik thuis bij hem om hem op te zoeken. We hadden elkaar lang niet gezien, nauwelijks gesproken. Dus ga ik hem verrassen. De verrassing was voor mij. Sandy was binnen en huilde. Clif ontving mij op straat en vroeg mij om weg te gaan. Sandy was van streek omdat zij depressief was en hem nodig had. Ik vroeg hem als haar vriend haar dan niet bij moet staan. Is niet haar vriend, een goede kennis. Hij had haar geconfronteerd met het geen ik hem een paar weken terug gevraagd had en zij heeft toen aangegeven dat het een kennis is. Hij valt op mannen, woont in Nederland en ze was hem gaan zien toen in dat huis bij mij om de hoek.

Vanaf toen heb ik mij terug getrokken. Hij heeft toen veel moeite gedaan me weer te winnen en belooft dat hij nu echt voor ons gaat kiezen en niet voor haar. Het werd steeds erger. Uiteindelijk kwam ik erachter dat zij hem zaken over mij vertelde, vanwaar ze met die dingen kwam weet ik niet. Maar hij zag mij toen niet meer als een vrouw waar hij verder mee wilde gaan. Het heeft een tijd geduurd voordat ik echt voor mezelf gekozen had. Maar het is me gelukt. Ik heb hem voorgoed verlaten

Ik ben nu vrijgezel

Het is nu al maanden dat ik geen relatie heb. Het is erg moeilijk voor mij om een man weer te vertrouwen. Ik weet niet of dat me ooit gaat lukken want deze ervaring was heel zwaar voor  mij. Ik wilde het graag op papier zetten voor mensen om te lezen. En door dit te schrijven sluit ik het boek Clif voorgoed af.

Dank je voor het plaatsen FamilieNieuws en iedereen bedankt voor het lezen. Ik zit niet op Facebook dus ga ik geen reacties kunnen lezen. (FamilieNieuws gaat de reacties doorsturen). Maar dat is niet erg. Door het van me af te schrijven voel ik mij lichter. Thank you

Gerelateerde verhalen

Anoniem: Advies gezocht: Moet ik hem terugnemen?

Anoniem: Mijn ex zorgt ervoor dat onze dochter mij haat

Anoniem: We hebben dezelfde vriend

Zijn getrouwde vrouw in Suriname komt naar Nederland om me te vermoorden anoniem verhaal

Ik ben nooit op vakantie gegaan naar Paramaribo. Maar mijn vriend gaat met zijn ex en kinderen – anoniem Nederland