Video – Waar komen al die Covid doden in Suriname ineens vandaan?

overleden covid

Zijn het wel echt coronadoden, of worden we voorgelogen? Een veel voorkomende vraag vanuit de gemeenschap

De afgelopen dagen zijn er schrikbarend veel coronadoden geweest in Suriname. De gemeenschap snapt er helemaal niets van. Waar komen al die doden ineens vandaan? Zijn het wel allemaal coronadoden?

[quads id=1]

Later getest

Video – Families beweren dat hun overledene helemaal geen corona had, sommige zijn zelfs naar de media gestapt.  Infectioloog Stephen Vrede legt ons in de volgende video precies uit hoe het allemaal in elkaar zit. Sommige mensen worden namelijk pas na hun dood positief getest. Luister goed naar video en geef het door aan een ieder.

[quads id=1]

Thuis overleden

De afgelopen dagen zijn er ook een aantal mensen thuis overleden. Soms vermoedt een arts dat de persoon wel eens besmet kon zijn met het coronavirus. Dan wordt er ter plekke een test gedaan. Dus het lijk wordt thuis geswapt. Achteraf blijkt dan dat de persoon een positieve uitslag heeft. Dan wordt de persoon alsnog meegeteld als coronadode.

Veiligheid

[quads id=1]

Het is noodzakelijk om dit te doen want het heeft consequenties voor het afleggen en opbaren van de overledene. Tevens is het belangrijk voor de nabestaanden en de mensen om hem heen.  Luister naar een duidelijke uitleg hiervan van infectioloog Vrede.

Bekijk hier de video en kijk vanaf minuut 3:56

[quads id=1]


Ook in Suriname komt het vaker voor dat familieleden aangeven dat hun overleden familielid onterecht gerekend wordt tot een corona dode. Het kan goed zijn dat ook in hun geval de persoon achteraf positief getest is. Bekijk een aantal berichten daarover hieronder:

Lees ook: ‘Mijn zus is geen coronadode’ – Jonge vrouw overleden in Albina Suriname – video

Lees ook: Video – Familie krijgt verkeerd en besmet lijk om te begraven in Suriname

[quads id=1]