Mijn man en onze strijder Henk Matoewi (Matto) is overleden in Suriname

Henk Matoewi

Covid-19 maakt veel kapot!

Een triest bericht van overlijden: Ook Henk Matoewi verloor de strijd met het coronavirus in het Wanica Ziekenhuis.

Henk is 65 jaar geworden en was een bekende binnen de Inheemse gemeenschap. Velen kennen hem als Matto. Hij was een strijder, een echte leider. Dat zegt zijn vrouw Zielinska Matoewi – Joenakame met wie hij 30 jaar lief en leed heeft gedeeld. Zij en de kinderen blijven achter met een gebroken hart.

[quads id=1]

DONDERDAG wordt er een singidei gehouden. Bekijk het bericht, de vele foto’s en video’s voor meer informatie. Luister ook naar een video uit de media met een zeer belangrijke boodschap.. Geef het door aan belanghebbenden. De samenleving wordt gevraagd om zich te houden aan de covid-19 maatregelen.

[quads id=1]

Onze strijder, mijn man en onze vader

Henk Matoewi
(Matto)

Is overleden

Je was een echte strijder een leider. 30 jaren hebben we lief en leed samen gedeeld waarvan 6 jaren getrouwd. Ai je heb me 💔💔 die niet meer hetzelfde gaat worden. Ik beloof je dat ik alle plannen die we hadden ten uitvoer zal brengen. Een moeder en een vader zal zijn voor onze kinderen .

Ai mi lobi masra Henk Matoewi waka boeng my lover.
Jou vergeten zal ik nooit. Je heb je strijd gestreden, mijn grote liefde. Je laat me nu met onze kinderen achter . R.I.P mie lobi masra 

~ Zielinska Matoewi Joenakame ~

Uitvaart

[quads id=1]

Beste families en vrienden uitvaartdienst van dhr. Henk Matoewi vindt plaats op vrijdag 11 september 2020. Van 13.00 tot 16.00 u zal hij worden opgebaard aan de carlhoweg no 16.

Om 16.15 zal hij cultureel begeleid worden naar de begraafplaats aan de wel gedacht A weg. op donderdag 10 september 2020 zal er een singi dei gehouden worden van 14.00 tot 19.00 u aan de Carlhoweg no 16 . a.u.b de covid regels toepassen. Verplicht mond en neusbedekking.

Namens de weduwe Zielinska Matoewi Joenakame en kinderen
P.s . De naaste families en beste vrienden van wijlen dhr Matoewi Henk in het buitenland kunnen dit live volgen via livestream

Once a chief, always a chief, yopoto

Video ABC Online

[quads id=1]

De volgende video deelde ABC Online Nieuws: Tucajana strijder Henk Matoewi is op 65 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. Raoul Swedo van stichting Apache Suriname memoreert Mato als een sociaal bewogen mens en een echte strijder die gevochten heeft voor Suriname. Swedo roepst de samenleving, en in het bijzonder de inheemse gemeenschap, op om zich te houden aan de covid-19 maatregelen.
Bekijk de video:

Bekijk hier de vele gedeelde foto’s en condoleances

[quads id=1]

Lees ook: 32-jarige Deepak Dharampal in Rotterdam overleden – coronavirus Nederland

Lees ook: 31-jarige Vergillio Rebin overleden in Suriname – Hij was besmet met het Coronavirus – foto’s

Lees ook: Pater Bas Mulder overleden in Nederland – Hij was besmet met het coronavirus

Lees ook: 45-jarige Cynthia Tjokrodihardjo heeft de strijd tegen Covid verloren in Suriname