Bijna vijfduizend nieuwe besmettingen in Nederland – Video’s – Binnenkort corona vaccin?

corona vaccin

Ga jij het corona vaccin nemen zodra het beschikbaar is?

Video – Wereldwijd wordt er gejaagd op een corona vaccin. Ze zeggen dat het er binnenkort zal zijn. Normaal gesproken duurt het jaren voordat een vaccin veilig verklaard kan worden. Hoe zit het dan met de veiligheid van het zgn corona vaccin? Bekijk de interessante video’s erover.

[quads id=1]

Nederland – Er zijn deze week toch flink wat mensen besmet geraakt. Bijna vijfduizend. Maar er is ook meer getest. 24 mensen met corona zijn overleden. ‘De situatie is nu niet alarmerend, maar wel spannend’.

Het zijn vooral twintigers die besmet zijn geraakt. Tevens komen de meeste nieuwe besmettingen uit Amsterdam en Rotterdam. Bekijk het bericht voor meer informatie en bekijk de grafieken. Deel het met belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen Nederland toegenomen

RIVM meldt het volgende: Update 26 augustus t/m 1 september 2020
Afgelopen week zijn er 3.597 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 9 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 57 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 27 minder dan vorige week. Deze week zijn 24 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 8 minder dan in de week er voor.

[quads id=1]

Meer testen

In de afgelopen week hebben ruim 163.000 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, ruim 23.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week afgenomen van 2,5% in de voorgaande week naar 2,2%, deze week. Het reproductiegetal ligt rond de 1.

Waarschijnlijk hoger

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

[quads id=1]

Bekijk meer in onderstaande grafiek:

Video’s

In recordtempo wordt over de hele wereld gejaagd op een coronavaccin. Normaal kost een vaccin ontwikkelen jaren, nu een aantal maanden. Gaat die snelheid niet ten koste van de veiligheid?

Bekijk video van NOS erover:

Bekijk hier wat meer interessante video’s erover. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]