1 dode en 68 nieuwe besmettingen erbij – video – Vriescontainer om lichamen op te slaan. Nederlandse arts in Suriname

De 76ste coronadode is genoteerd.

Helaas is er weer een dode te betreuren. Bekijk het bericht om de overige officiële cijfers te bekijken. We wensen de nabestaanden sterkte toe en alle zieken wensen we veel beterschap.

[quads id=1]

Video – Er is een Vriescontainer geplaatst bij het Wanica ziekenhuis om het ‘overschot’ aan coronalijken op te kunnen slaan. Tevens wordt er nog een isolatie tent gebouwd! Dat is nu onze realiteit. Triest, maar waar.

[quads id=1]

Nederlandse arts

Video  – Een Nederlandse arts is op verzoek van Stichting Su4Su in Suriname. Hij heeft veel ervaring met het Covid-19 virus. In zijn stad Brabant waren er namelijk enorm veel corona besmettingen. Hij hoopt een steentje bij te kunnen dragen. Bekijk de video om te horen wat hij vindt van bijvoorbeeld de werkwijze in Nickerie

Total Lockdown

Hoe gaat het met jullie? Het land is nu in Total Lockdown. Dat betekent dat u tot maandag ochtend THUIS moet blijven. Hou je aan de regels en denk aan je medemens! Samen kunnen we ervoor zorgen dat het aantal nieuwe besmettingen minder wordt.

[quads id=1]

Besmettingen en doden in Suriname

Het aantal doden is gestegen naar 76 Dat is zojuist zichtbaar geworden op de officiële covid teller. Bekijk onderstaande foto om de overige cijfers van vandaag te bekijken. Geef het door aan belanghebbenden.

Total Lockdown

Op dit moment zitten we nog steeds in een Total Lockdown. Het zal het hele weekend gelden tot maandag 5.00 uur. Volgende week is er wederom een weekend lockdown. Het is van belang dat jullie weten wat het nut is van de lockdown: Hoe minder mensen op straat, hoe meer afstand er is tussen de mensen, en hoe meer afstand, hoe minder mensen elkaar kunnen besmetten. Geef het door!

[quads id=1]

Video

Video – De Nederlandse arts Damian van Doornik is, op verzoek van de stichting Su4Su, in Suriname om adviezen te geven aan de gezondheidszorg. Hij is momenteel in Nickerie op bezoek bij de poliklinieken die bijdragen aan de bestrijding van Covd-19. Van Doornik komt uit Brabant en heeft veel ervaring met het bestrijden van het coronavirus. Zijn dorp in Nederland behoorde namelijk tot 1 van de zwaarst getroffen gebieden in Nederland. Hij is erg tevreden over het geen hij aantrof in Nickerie.

[quads id=1]

Bekijk hier de video:

[quads id=1]