Zwangere vrouwen en Covid- Lopen ze extra risico? – video’s

zwangere vrouwen

Zwangeren opgelet!

Er is onderzoek gedaan naar zwangere vrouwen en het coronavirus. Wat is het verloop van de ziekte en hebben de baby’s er last van? Lopen zwangeren en ongeboren kindjes extra risico?

Er is in Engeland ontdekt dat besmette zwangere vrouwen bijna geen symptomen hebben, maar ze worden wel geconfronteerd met andere risico’s. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de resultaten. Kijk ook naar de video’s. Een moeder vertelt haar ervaring met het coronavirus tijdens de zwangerschap. Deel het met zwangeren en overige belanghebbenden.

Zwangere vrouwen

Inmiddels weten we allemaal wat de normale symptomen van Covid-19 zijn: Koorts, hoesten, hoofdpijn, verlies van smaak- en reukzin, ademhalingsmoeilijkheden en enkele andere. De WHO heeft in samenwerking met de Universiteit van Birmingham, onder leiding van Professor Shakila Thangaratinam, ontdekt dat zwangere vrouwen meestal geen symptomen van COVID-19 vertonen, maar ze komen toch sneller op de IC.

Geen symptomen

Bekend is dat oudere en zieke mensen grotere risico’s lopen als het gaat om de ziekte. Ook mensen met een gecompromitteerd ademhalings- en immuunsysteem lopen gevaar op ernstige complicaties ze kunnen ook overlijden. Wetenschappers wisten echter nog niet echt wat de invloed van COVID-19 was zwangere vrouwen.

Groot onderzoek

Dit team van onderzoekers heeft bewijs verzameld uit 77 onderzoeken. 11.432 zwangeren en recent zwangere vrouwen uit de Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika deden mee aan het onderzoek. Wetenschappers wilden zien hoe het virus vrouwen treft tijdens en na de zwangerschap en of de zwangerschap gevaar loopt als de moeder besmet is.

De resultaten

De resultaten van de studie zijn in het kort: Zwangere vrouwen voelen meestal geen symptomen van COVID-19, maar worden toch op de IC geplaatst. Het aantal doodgeboorten en pasgeboren sterfgevallen is laag, maar baby’s moeten wel vaker naar neonatale afdelingen worden gestuurd. Vrouwen met het coronavirus hebben ook meer kans op vroeggeboorte.

Let wel op: Oudere en te zware zwangere vrouwen en vrouwen met onderliggend lijden zoals hypertensie of diabetes lopen meer risico, maar dat geldt voor een ieder. Zwanger of niet.

Video

Bekijk de video:

Bekijk hier wat andere ervaringsverhalen: