Corona uitbraak in ‘Surinaams’ verpleeghuis in Nederland – Amsterdam Zuidoost

verpleeghuis Amsterdam

Corona uitbraak in een bekend verpleeghuis in Nederland

Meer dan de helft van de bewoners is besmet. Er zijn ook medewerkers besmet. Het betreft een Cordaan verpleeghuis waar voornamelijk Surinaamse mensen zitten. Het is een woonlocatie aan het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost.

[quads id=1]

Een bijzondere en voor velen een bekende plek omdat het speciaal is ingericht voor Surinamers. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. We wensen de bewoners heel veel beterschap

[quads id=1]

Surinamers in Amsterdam

In Nederland bestaat er een verpleeghuis speciaal voor Surinamers. De stijl heeft iets weg van de Surinaamse cultuur. Het is een woonlocatie van Cordaan in Amsterdam Zuidoost. Speciaal voor mensen met dementie van Surinaamse afkomst. O voor mensen die de Surinaamse leefcultuur omarmen. Een bijzondere plaats. Veel mensen in Amsterdam kennen het wel.

[quads id=1]

Corona uitbraak

Helaas is er een coronauitbraak geconstateerd in verpleeghuis Anton de Kom. Meer dan de helft van de bewoners is besmet met het coronavirus. Dit heeft een woordvoerder van Cordaan bekend gemaakt. Zestien van de dertig bewoners in het verpleeghuis in Zuidoost zijn besmet met het coronavirus.

[quads id=1]

Ziekteverschijnselen

Alle bewoners zijn getest nadat een aantal bewonder ziekteverschijnselen vertoonden. De meeste mensen hebben lichte verschijnselen. Alle besmette bewoners zijn verhuisd naar een aparte etage waar ze de nodige zorg krijgen. Ook et zorgpersoneel heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit is de eerste keer dat er op deze locatie besmette mensen zijn geconstateerd.