Ietsjes meer besmettingen in Nederland – minder doden en minder ziekenhuisopnamen – video’s

Nederland besmettingen

Het lijkt weer een klein beetje de goede kant op te gaan in Nederland

De nieuwe corona cijfers van het RIVM Nederland zijn zojuist bekend gemaakt. Het aantal besmettingen is ongeveer hetzelfde gebleven. Namelijk 3597. Ietsjes meer dan de 3588 van vorige week.

[quads id=1]

Afgelopen week zijn er 24 mensen met corona overleden. Dat zijn er 8 minder dan vorige week. We mogen voorzichtig positief zijn toch? Maar ook in Nederland geldt: Hou je aan de regels. En niet iedereen heeft daar nog zin in. Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan belanghebbenden. Hoe gaat het met jullie in Nederland? Hoe gaat het met de mensen in Amsterdam? Bekijk de video, ze vertellen het zelf. Ook de burgemeester van Amsterdam doet haar zegje. Geef het door aan anderen.

[quads id=1]

Minder doden

Aantal besmettingen stabiel, minder doden en ziekenhuisopnamen. Dat schreef De Gelderlander.nl uit Nederland. Het aantal mensen dat positief getest is op Covid-19 is de afgelopen week iets gestegen. Het waren er 3597, tegen 3588 een week eerder. Het aantal ziekenhuisopnames is iets gedaald, net als het aantal mensen dat aan corona overleed.

24 mensen zijn overleden aan corona, dat zijn er 8 minder dan in de week er voor. Het aantal corona patiënten op de intensive care daalt ook. Op het hoogtepunt van de crisis, begin april, lagen ruim 1400 mensen op de ic’s.

[quads id=1]

Meer tests

Het aantal mensen dat zich liet testen in Nederland is de afgelopen week weer gestegen, van ongeveer 140.000 naar 163.000. Mede daardoor is het percentage positieve tests verder gedaald, van 2,5 naar 2,2 procent. Drie weken terug lag dat nog op 3,6 procent.

Bekijk de video’s erover

[quads id=1]

Kijk wat Burgemeester Halsema erover zegt:

Geschreven door Sander van Mersbergen