Teller staat boven de 4000 – politiebureau Santoboma gesloten vanwege besmettingen -lijkenhuizen raken vol in Suriname

Politie Santo Boma gesloten

Let op: Politiebureau Santoboma is gesloten voor het publiek nadat er besmette personen aanwezig waren. Bekijk de officiële bekendmaking hiervan. Geef het door aan een ieder

[quads id=1]

De lijkenhuizen beginnen nu echt vol te raken. Er is geen ruimte meer om de lichamen ‘op te slaan’. Ze moeten snel begraven worden maar dat is niet altijd mogelijk. Men wacht vaak op familie uit het buitenland.

Video – De lockdown duurt nu langer! Bekijk de video met alle nieuwe aankondigingen van de president

[quads id=1]

We hebben helaas meer dan 4000 positieve testen gehad! Bekijk de zojuist aangepaste covid-teller met alle officiële cijfers van vandaag. Geef het door aan een ieder. Suriname hou je aan alle regels en blijf gezond!

Lijkenhuizen vol

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin waarschuwde er twee weken geleden al voor: We hebben overvolle lijkenhuizen in Suriname. Vorige week hadden we in 1 klap 6 doden erbij. Ja dan raakt het mortuarium van het Regionaal Ziekenhuis Wanica snel vol. Ook de andere lijkenhuizen in ons land hebben gebrek aan ruimte.

Snel begraven

Uiteraard is snel begraven het beste, zeker als we praten over corona doden. Maar soms moet familie overkomen uit het buitenland. Veel mensen in Suriname hebben familie overzee. En bijna ieder wil de gelegenheid krijgen om zijn overleden, moeder of broer te kunnen begraven. Dat kost natuurlijk tijd. Zeker nu er tijdens de corona een stuk minder vluchten zijn.

[quads id=1]

maar als straks alle mortuaria vol zitten moeten de lichamen misschien opgeslagen worden in koelcontainers. Is dat nog wel menswaardig? Zou jij het prettig vinden als je kind of vader daarin wordt bewaard? Nee toch?

Daarom is het belangrijk om ons aan de voorgeschreven covid-19 maatregelen te houden. Ja, er gaan elke dag mensen dood. Daar kunnen we niet altijd iets aan doen, maar we kunnen wel met zijn allen er voor zorgen dat we niet besmet raken en minder besmettingen betekent automatisch minder coronadoden. Lees het volledige bericht op De Ware Tijd online hierover

[quads id=1]

Bureau gesloten ivm besmettingen

Bekendmaking van het Korps Politie Suriname. Hierbij maakt het Korps Politie Suriname bekend dat ingaande heden, zondag 30 augustus tot en met woensdag 2 september het politiebureau Santoboma gesloten is voor het publiek.

Dit vanwege het feit dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg( B.O.G) de komende vier dagen bezig zal zijn met ontsmettingswerkzaamheden op het bureau. Er waren namelijk Covid-19 besmette personen in het gebouw aanwezig.

Personen in het politie resort Santoboma, die de komende vier dagen, politie hulp of assistentie nodig hebben moeten in contact treden met de politie van de bureau’s Santodorp of Leiding alsook met het Command Center.

Meer dan 4000 positieve testen

Gelukkig zijn vandaag 82 mensen genezen verklaard. We hebben nu 869 actieve corona zieken in Suriname.

Zojuist is de corona barometer is bijgewerkt. Bekijk de foto hieronder voor alle andere officiële cijfers.

Video

[quads id=1]

De president heeft zojuist strengere maatregelen aangekondigd. Bekijk onderstaande video daarvan. Klik hier om alle aangepaste maatregelen op te bekijken. geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn en zich hier aan kunnen houden.

De president heeft zojuist de strengere maatregelen aangekondigd. Er volgen weer twee weekenden met een total lockdown. De lockdown duurt nu langer! Bekijk de video met alle nieuwe aankondigingen van de president

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname officiële website