Mogelijk corona-uitbraak in bejaarden tehuis Suriname

bekaardentehuis Suriname

Oudere mensen zijn ontzettend kwetsbaar. Een besmetting met het coronavirus kan fataal zijn.

Een corona uitbraak in een bejaarden tehuis is iets wat je ten alle tijde probeert te voorkomen want dat zou een regelrechte ramp zijn! Helaas is er een mogelijke uitbraak van het coronavirus in een bejaardentehuis in Suriname. Er zouden bewoners en personeelsleden besmet zijn. Tot op heden zijn er naar verluidt geen acties ondernomen om de instelling te ontsmetten. Gevreesd wordt voor het ergste.

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent de mogelijke, zeer ernstige, ontwikkelingen daar. Dit kan echt niet!! Sommige personeelsleden zouden inmiddels al ontslag hebben genomen. Ze willen niet werken onder deze omstandigheden. En vrezen hun eigen gezondheid.

Mogelijk corona-uitbraak in bejaardentehuis. Er is vermoedelijk sprake van een COVID-19-uitbraak bij een bejaardeninstelling in het district Para. Dat schrijft de Ware Tijd. Een bejaarde vrouw die positief werd getest is onlangs op de afdeling intensive care van een ziekenhuis opgenomen. Ook een personeelslid die ziek werd is uiteindelijk positief getest op het coronavirus.

In zeer korte tijd begonnen ook andere personeelsleden en bewoners zich onwel te voelen. De redactie van de Ware Tijd vermeent dat de leiding van de instelling zou hebben verboden dat de informatie aan derden wordt gegeven. Zo zou aan werknemers zijn meegedeeld dat ze bij een COVID-19-test niet mogen aangeven dat ze bij de voornoemde instelling werken.

Intussen zijn kort na elkaar twee bewoners overleden. Of deze twee personen aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden is vooralsnog onduidelijk. Het personeel dat in zelfquarantaine is, mag van de leiding van het verzorgingstehuis geen contact hebben met huisgenoten, maar dient wel elke dag op het werk te verschijnen.

Een zeer kwalijke zaak. Lees hier het volledige bericht op de Ware Tijd online. Tot op heden zijn er naar verluidt geen acties ondernomen om de instelling te ontsmetten. Gevreesd wordt voor het ergste. Uit angst om zelf besmet te raken hebben enkele personeelsleden hun ontslag ingediend.

bekaardentehuis Suriname

3 thoughts on “Mogelijk corona-uitbraak in bejaarden tehuis Suriname

  1. Ik zou mijn familie per direct gaan halen en thuis verzorgen. Dat hebben velen in Nederland gedaan en die ouderen leven nog. Zij krijgen zegen.

  2. Er is ook een waar me moeder was dat is aan de meursweg .verschrikkelijk om niet uitte leggen mijn moeders vloek zeker amen

  3. Als het zo is, dan neem ik de directie kwalijk van dat bejaarden tehuis.
    Mogen wij ook weten welk bejaarden tehuis dat is, omdat ik ook een familielid daar heb.
    Is het die van La Vigilantia? Als dat zo is, moet ik de overige familie op de hoogte stellen aangezien ze niet in Suriname zijn.

Comments are closed.