Frans blad plaatst deze foto en zegt dat het geen racisme is – Video – BlackNieuws

Vrijheid van meningsuiting.

Dat is belangrijk. Maar hoe ver mag die vrijheid gaan. Is de media ook vrij om haar mening te uiten en mogen ze gewoon plaatsen wat ze willen? In Suriname was dit afgelopen week een hot topic. Inmiddels hebben de betreffende partijen daarvoor hun excuses aangeboden.

[quads id=1]

Maar zo te zien gebeurt het overal. Nu ook in Frankrijk. Daar is enorm veel ophef ontstaan nadat een Frans tijdschrift deze foto plaatste. Een zwarte vrouw aan een ketting. Een slaaf! Het zou parlementslid Danielle Obono moeten uitbeelden. Kan dit anno 2020? Bekijk het het bericht en een video ervan voor meer informatie.

[quads id=1]

“Walglijk”.

Frans tijdschrift onder vuur na afbeelden zwarte politicus als slaaf: ‘Dit is walgelijk’
In Frankrijk is opschudding ontstaan over een ultraconservatief blad dat een links, zwart parlementslid als slaaf heeft afgebeeld. Dit schreef het Algemeen dagblad. Het blad Valeurs Actuelles met een rechts tot extreemrechtse achterban publiceerde een afbeelding van Danielle Obono van de partij Frankrijk Ongebogen geketend aan haar nek.

Franse president

[quads id=1]

De Franse president Emmanuel Macron heeft dat inmiddels veroordeeld en heeft de politica gebeld, aldus zijn kantoor. De Franse premier Jean Castex sprak van een ‘walgelijke publicatie die om een duidelijke veroordeling vraagt’.

Obono gaf zelf ook een reactie. ,,Extreemrechts, verfoeilijk, dom en wreed. In het kort, als zichzelf.” Het blad verklaarde dat geen sprake was van racisme maar dat het verhaal over Obono fictie was ‘maar nooit smerig’.

BLM

[quads id=1]

Het is nu 2020 en momenteel is ‘Black Lives Matter’ een hot topic. Er wordt flink nagedacht over de rechten van zwarte mensen. Dan is zo een foto toch not done!

Bekijk hier de tweet:

Video