45-jarige man neergeschoten nadat hij vrouw met de dood bedreigt – politie Suriname

politie Suriname

Politie schiet CIVD’er  neer in Paramaribo

De man had ruzie met een vrouw en bedreigde haar met de dood. Hij was gewapend. Nadat de politie hem aangehouden had probeerde hij te vluchten.

[quads id=1]

De politie was genoodzaakt gericht te schieten. Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie. Wanneer gaat het geweld tegen vrouwen eens ophouden??? Dit moet echt stoppen!!

Politie Suriname

[quads id=1]

Politie Suriname schreef het volgende: Door de politie aangehouden verdachte vlucht weg en loopt schotverwonding op. De 45-jarige André, W. is in de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus door de politie van het bureau Latour aangehouden en naderhand in verzekering is gesteld. Dit na overleg met het Openbaar Ministerie.

Dreigen met de dood

De politie kreeg in de late avond van vrijdag 28 augustus een melding, dat een man een vrouw met de dood bedreigde op een woonadres binnen hun werkresort en dat hij gewapend was met een vuurwapen. Dat buurtbewoners erbij gingen staan waardoor de vrouw kans zag weg te rennen.Voorts dat zij zich in haar woning verschanste. De politie trof André op het woonadres aan. Hij werd aangehouden voor bedreiging met een misdrijf en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau.

[quads id=1]

Twee wapens

De politie trof twee vuurwapens in het bezit van André en nam die, in het belang van het onderzoek, in beslag. Hij is waarschijnlijk lid van een inlichtingendienst in Suriname.

Op een gegeven moment vluchtte de verdachte André uit het bureau sprong in zijn auto en reed met een vaart weg. De politie schoot gericht op het voertuig maar André wist weg te komen.

[quads id=1]

In zijn been geschoten

Na enige tijd meldde hij zich aan op het bureau met een schotverwonding in zijn been. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij ter verpleging is opgenomen.

De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten