Is het kind van mijn zus van mijn vriend? Anoniem Paramaribo

anoniem zusje

Zwanger worden van je zwager? Dit kun je je zus toch niet aandoen?

Angela uit Paramaribo heeft 5 jaar een relatie met Brain. Brain is als de man in haar familie. Hij staat altijd klaar voor haar moeder maar ook voor haar zusje Felicia. Maar misschien heeft hij nu teveel gedaan. Haar zusje, een kapster uit Paramaribo, is zwanger en Angela vreest dat het kind van haar Brain is. Waarom denkt ze dat? Ze vertelt uitgebreid wat er allemaal gebeurd is in haar leven de afgelopen periode. Kan het kind van haar vriend zijn? Of ziet Angela spoken? Het zal toch niet?

[quads id=1]

Jonge vrouw uit Paramaribo

Lees ook: Ik haat mezelf omdat ik jaloers ben op mijn zusje – anoniem Paramaribo

Hallo FamilieNieuws.  Ik ben Angela uit Paramaribo en ik ben een jonge vrouw zonder kinderen. Ik ben 29 jaar en zit op dit moment in een relatie. Een ingewikkelde relatie. Brain en ik zijn 5 jaar samen en we hadden (dat dacht ik) een hele leuke relatie. We zijn aan het bouwen. We willen ook trouwen. Kinderen waren nog geen gespreksonderwerp (nu wel) want beiden werkten we en studeerden we om hogerop te komen. Na ons trouwen zouden we beginnen met proberen.

Het is niet zo dat we geen kinderen om ons heen hebben hoor want mijn zusje Felicia heeft er 4. Ze is 27 jaar en heeft 4 kinderen van 2 verschillende mannen.  En straks heeft ze misschien 5 kinderen. Van nog een andere man. Ik vermoed dat het mijn Brain

[quads id=1]

Felicia is niet alleen mijn zusje maar ze was ook mijn beste vriendin. Hoewel ze niet studeerde, keek ik toch tegen haar op. Ze is jonger dan mij. Maar veel verder in het leven. Rijper.  Ze runt al jaren een goedlopende kapperszaak in Paramaribo. Ze is knap, zelfstandig en elke man houdt van haar. Helaas ook de mijne.

Haar kinderen

Omdat ze altijd werkt kwam het regelmatig voor dat we voor haar kinderen moest zorgen. Soms ging ze naar Miami voor het werk of inkopen dan zorgden wij ook voor haar kinderen. Ze bleven meestal wel bij mijn moeder maar ik reed ze naar school en deed huiswerk met ze enzo. Felica woont ook thuis met mijn moeder, maar die kinderen zijn teveel voor mijn moeder alleen dus Brain en ik sprongen vaak bij. Omdat mijn zusje geen echte man heeft deed Brain ook wel alle mannen dingen voor haar en voor mijn moeder natuurlijk. Dat was normaal.

Goede band

[quads id=1]

Soms was hij ook daar thuis terwijl ik aan het werk was. Dan bleef hij eten. Gewoon als een schoonzoon. Mijn moeder was als zijn moeder. Ik zocht er niets achter. Ik was juist trots op de goede band tussen Brain en mijn familie. Mijn moeder appte me  soms wel met dingen van. Ben je thuis?  Brain is hier. Kom je ook? Of ze stuurde hem altijd naar huis met een boodschap voor mij iets waar ik niet eens om vroeg. Nu denk ik dat ze dat deed om hem weg te sturen.

Lees ook: Mijn zusje haar eerste kind is van mijn vriend – anoniem Paramaribo

En soms was mijn zusje ook wel bij mij in huis met de kinderen. Of zonder kinderen want dan moest Brain haar helpen met een project of ze gebruikte mijn keuken en oven als ze voor veel mensen moest koken, gewoon de dingen die je zusje normaal zou doen. En niet te vergeten. We waren echt beste vriendinnen. Ze vertelde me alles. Ik vertrouwde haar volledig.

Maar toen ze een nieuw vriendje kreeg, heeft ze me nooit verteld wie het was. Ik wist dat ze verliefd was. Ik sprak erover met mijn moeder maar ook zij wist van niets. Maar Felicia was de hele dag bezig met die vent als ze thuis was en ze ging vaak even weg. Er was iemand maar mijn moeder en ik wisten niets. En soms vroeg ik Brain of hij iets had gemerkt. Hij wist nooit wat maar reageerde wel vreemd.

Ruzie

[quads id=1]

Een keer zag ik hem in een gesprek met haar. Alsof ze ruzie hadden. Ik vond het vreemd. Waarom zou hij met haar ruzie maken? Ik dacht nog steeds niets. Brain begon zichzelf wel steeds vreemder te gedragen. Als ik erover nadenk begon het allemaal rond dezelfde tijd. Mijn zusje werd steeds vrolijker en blijer. Ik zag dat ze verliefd was en Brain begon zich steeds vreemder te gedragen. Tegenover mij dan.

Een vreemde spanning hing er thuis. Mijn zusje bracht haar kinderen minder vaak. Ik zag ze als ik thuis bij mama was. Mijn zusje straalde maar negeerde mij. Ze deed super kortaf. En ik gaf mezelf de schuld. Ik studeerde zoveel en ik had zo weinig tijd en mijn relatie met Brain was ook zo  moeizaam. We waren aan het bouwen en ik wist dat Brain ergens mee zat maar ik kon het allemaal niet plaatsen. Ik had het ook zo druk met mezelf en mijn eigen dingen.

Niet thuis geslapen

Ik kwam een keer thuis. Ongeveer een 2 maanden geleden. De corona was al begonnen. Ik was 2 dagen weg voor een training en toen ik thuis kwam merkte ik dat Brain niet in huis had geslapen. Ik snapte het niet. Ik dacht allemaal gekke dingen. Ik had Brain een uur eerder voor mijn thuiskomst nog wel gesproken en hij heeft niets gezegd..

[quads id=1]

Ik kon hem die hele dag verder niet bereiken. Hij appte niet en belde niet terug. Mijn zusje kon ik ook niet bereiken. Ik belde mijn moeder. Ik heb haar niet gezegd dat Brain niet thuis had geslapen. Ik vroeg naar mijn zusje. Ik snapte er niets van. Toen kwam mijn moeder ineens bij me. Met de 4 kinderen van mijn zusje want ze kon ze niet alleen thuis laten.

Ze was met hem

Ik vond het vreemd. Ik dacht dat ze me kwam vertellen dat mijn zusje dood was. Maar ze vertelde me dat Felicia twee dagen niet thuis had geslapen. Ze was met Brain. Dat vermoeden had mijn moeder. Ik weet nog steeds niet waarom ze dat dacht. Ik had haar niets gezegd over onze problemen.

Lees ook: Anoniem – Als ik dood ben wil ik de kinderen aan mijn zusje geven ~ Suriname

Ik reageerde heel gemeen. Zo stom van mij. Ik heb mijn moeder weggestuurd. Boos was ik op haar. Dat ze me zulke onzin verhalen kwam vertellen. Straks zou Felicia of Brain het horen. Dan hebben we ruzie in de familie. Mam mocht er met niemand over praten en ik wilde niets horen. Ik heb mama naar huis gestuurd.

Huilen

Hoe kon mijn moeder zoiets zeggen??? Ik kon het niet aanhoren. Ik voelde me vreselijk. Ik kon niet stoppen met huilen. Waarom was mijn moeder zo gemeen? Dat zeg je toch niet. Ik stopte het weg en probeerde te gaan slapen.

Pas  na middernacht kwam Brain thuis. Hoe hij binnenkwam zag ik al aan zijn houding dat het ruzie zou worden dus ik heb niets gezegd. Mijn zusje en mijn moeder heb ik een hele tijd genegeerd en ik probeerde gewoon verder te gaan met mijn leven.

[quads id=1]

Ik begon wel op te letten. Op zijn gedrag. Hij gedroeg zich vreemd. Inderdaad als iemand die een ander had. Maar ik durfde niets te zeggen. En mijn zusje. Die veranderde, ze was mijn beste vriendin en ineens leek ze mijn vijand. De kinderen kwamen niet meer en mijn moeder sprak ik veel minder. Ik wilde niets horen en ze zei ook niets. We belden wel maar ik vroeg niets daarover en ze zei ook niets daarover.

Hij wil trouwen

Ongeveer een maand na dat weekend werd ik verrast door Brain. Hij wilde trouwen en kinderen. Nu, ineens wilde hij alles, en meteen. Uit het niets. Ik was natuurlijk blij want ik was ook ready. Ik was superblij dat ik mijn liefde weer terug had. 3 weken lang was mijn leven weer fantastisch. Tot afgelopen week. Mijn zusje stond voor de deur. Ze kwam me vertellen dat ze weer zwanger was. 8 weken. En ze twijfelt of ze het gaat houden.

anoniem zusje

Brain en ik waren beiden thuis maar ze sprak tegen mij. Hij liet ons alleen. Ik vroeg mijn zusje van wie de baby is, ze zei dat ze al maanden een schatje had. Iemand die getrouwd is. Ik heb haar gezegd om de baby weg te halen. En ik heb dat gedaan omdat ik bang ben dat de baby van mijn Brain is. Ik voel me schuldig want ik zou normaliter nooit iemand adviseren om een eind te maken aan een zwangerschap. Ik voel me de duivel.

Bang

Voordat mijn zusje wegging heb ik haar en Brain zien praten. Ik kon ze niet verstaan. Maar toen ze weg was, was alles weer gewoon tussen mij en Brain. Lief en vertrouwd. Ik probeer niet teveel na te denken over de ellende. Ik weet niet wat mijn zusje gaat doen. Ik ben bang voor de waarheid. Daarom heb ik jullie advies nodig.

[quads id=1]

De kans bestaat dat ze deze brief leest en direct mijn verhaal herkent, maar dat risico neem ik wel. Kan het zijn dat mijn zusje zwanger is van mijn vriend? En moet ik hen confronteren. Moet ik hen vertellen dat ik weet dat ze dat ene weekend beiden ergens hebben geslapen?

Kwalijk nemen

Ik ben bang om zomaar problemen te veroorzaken. Mijn zusje zal het mij verschrikkelijk kwalijk nemen als ze weet dat ik haar verdenk van zoiets. Maar mijn moeder dan? Ze zal zoiets toch niet zomaar zeggen? Mijn moeder moet iets weten.

Ik wil het loslaten. Maar ik denk niet dat ik verder kan op deze manier. Ik heb duidelijkheid nodig. En wat als ze beiden ontkennen. Ik weet echt even niet wat ik moet doen, maar ik moet wel wat doen. Weten jullie het?

Lang verhaal

Iedereen alvast bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal. Mijn ellende. Ik zou nu op dit moment blij en gelukkig moeten zijn. Maar iets klopt gewoon niet. Als mijn zusje zwanger is van Brain, dan moet ik hier weg. Want dat zal ik nooit accepteren. Ik wil ze beiden dan nooit meer zien. Want dat is echt pure vernedering voor mij. Erger dan dit bestaat niet.

Groeten van Angela

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +31685421200
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze hieronder plaatsen

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. Tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig

9 thoughts on “Is het kind van mijn zus van mijn vriend? Anoniem Paramaribo

 1. Ja schat en nog 1ding. Spreek dit ding af met je moeder. Alleen tussen jullie. En als jullie eens zijn dat het zo is dat ze beide een relatie hebben. Dan ga jij thuis en praat met je man. J moet hem niet vragen als ze een relatie hebben of die baby is van hem of zo. Je moet keihard zijn. Zeg hem gewoon je weet dat hij een relatie heeft met jou zusje. Doe net als je alles weet. En et kan zijn dat hij je de waarheid gaat zeggen. Als je hem gaat vragen dan kan het zijn dat hij gaat liegen. En op dat zelfde moment laat je moeder met jou zusje praten daar thuis bij haar en in de zelfde richting hoe jij gaat praten. Zeg me als het heeft geholpen.

 2. Kijk schat, als je zomaar geen ruzie wilt maken maar toch erachter wil komen dan laat haar een DNA test doen. Zeg haar gewoon is een zwangerschap test en elke zwangere doet deze test. Dan kom jij erachter en dan ga jij alleen de resultaten een andere dag halen. En ga jij met je vriend een andere dag een DNA test doen zeg hem is gewoon een test om te kijke als hij ziekte heeft of zo want jullie willen toch kinderen. En dan ga jij precies zo een andere dag de DNA test resultaten gaan halen.

 3. Hi,
  Als je het zo vermoedt dat het niet klopt, kan je je zusje beter aanspreken wat je over denkt. Misschien vertellen ze niet waarheid.
  Vraag beide ( je zusje en je vriend ) DNA aan dan weet je het meer en waarheid kom je achter.
  Het kan niet toevallig zijn dat je zusje en je vriend zelfde dag niet thuis slapen, is dat toch raar.
  Hij vroeg je trouwen en wil kinderen, uit het niets, daarmee voelt hij heel schuldig en vreemd gedragen te veranderd naar jou.
  Misschien is jou vermoed wel klopte.
  Maar eerst aanspreken met je zusje gaan.
  Wens jou veel sterkte toe.

 4. Dag jonge dame, ik heb je verhaal heel goed begrepen. En het is een heel erensteg situatie. Ik weet van deze situatie.
  1. Ik denk dat je met je vriend moet zitten praten, is niet zo dat je naast iemand slaap dat je zoiets heeft in je hoofd.
  2. Je moet hem vertellen wat je denk.
  3. Vertrouw niemand bij jou thuis niet eens je zusje of je beste vriendinnen.
  4. Je moet meer tijd aan besteden aan je relatie.
  5. Wat ik denk dat het niet goed is , dat je zusje zoiets heeft gedaan.

 5. Middag dame…ik hebt niet veel te zeggn…j kan die man laten n j zusje die is en blijft j zusje..ik zou niets van der willn weten nu nog vergeven n me moeder zou ik het weer goed maken…onthou 1ding:mannen hbbn niet genoeg van een vrouw,ze gaan altyd een excuus zoekn omdat ze weten dat we van hun houden,zwakte toch maar nee ze gaan het blijvn doen n veranderen nooit en 2.wanneer een vrouw niet zwanger wil worden,raak ze niet zwanger hee…begin ergens…is niet makkelijk maar geloof m bij elke regen komt er zonneschijn…

 6. Hi lady, heftig hoor. Ik zou het eerst met je moeder er over hebben, zij weet meer anders had ze je dat nooit verteld. Voor je moeder is dit ook een nachtmerrie, neem haar niet kwalijk hoor. Daarna zal je weten wat te doen. Als er iets gaande is dan zijn het die twee schaamteloze smeerlappen die je uit je leven moet wissen, bedrog van het ergste en laagste niveau..
  Heel veel sterkte en succes!

  1. Hi .
   Ik heb je verhaal ook helemaal gelezen . Is vreselijk ,maar ten eerste maak ht goed met je moeder vraag om vergiffenis .
   2. Bespreek ht met je vriend zodat je zeker weet voordat he een conclussie trekt.
   3. Over je zusje ik weet dat ht moeilijk gaat zijn om haar te vergeven maar je gaat ht toch een plekje moeten geven anders kan jij niet verder gaan met jou leven .
   Vergeef en laat alles over aan God.

 7. schat ik zou ze confroteren mee hoor..wie boos wilt worden mag boos worden..het gaat om je leven..en zoiets kun je niet toelaten…als hey niet op waarheid berust prima geen vuiltje aan de llucht.zo weet je ook wat de waarheid is…anders leef je gewoon met een wrok in je keel die je altijd zal opvreten..en indien het waar is..je zelf terug trekken van alles want dit verdien je niet want daarbij moest je zusje rekening mee gehouden hebben je verdiend veel beter..succes verder. ben benieuwd wat het wordt laat ons eens weten. Groetjes.

Comments are closed.