Video – Hoe gaat het met onze ouderen en kinderen? Covid-19 in Suriname

ouderen kinderen

“Het is een wereldse ziekte en het is gevaarlijk”. Dat zegt mevrouw Spalburg, bewoner van Fatima Oord Suriname”

De Covid Р19 teller in ons land staat alweer op 66 overledenen. Een groot deel van de slachtoffers had een leeftijd van boven de 60 jaar. Maar er zijn ook slachtoffers die veel jonger waren. Het coronavirus discrimineert niet. Het maakt geen onderscheid in leeftijd, ras of wat dan ook. Iedereen kan ziek worden en iedereen kan overlijden.

[quads id=1]

Ouderen van Suriname

ouderen kinderen

Video – Maar ouderen zijn wel een stuk kwetsbaarder. Daarom moeten wij met zijn allen onze ouderen extra beschermen. In het nieuwe Covid-19 journaal gaan we op bezoek bij de bewoners van Fatima oord in Paramaribo. Luister naar de ouderen en Luister ook naar de directrice Henna Samson. zij vertelt hoe het eraan toe gaat gedurende de deze pandemie.

[quads id=1]

Onze kinderen

Maar ook de zorg voor onze allerkleinsten is anders geworden. Het is overigens onmogelijk om kinderen uit elkaar te houden. Luister naar mevrouw Lagadeau, directrice van peuterschool de Papegaaitjes. Zij vertelt hoe ze te werk gaan. Knuffelen met de kinderen kan helaas niet meer. Dat is wel sneu.

Maar het werk gaat gewoon door. Helpen jullie ons mee met een bigup voor de verzorgers van ouderen en kinderen?

Covid-19 Journaal

[quads id=1]

Ouder worden overkomt ons allemaal. Als het goed is wel. Maar ouder worden maakt de mens ook kwetsbaarder. Vooral voor ziekten zoals het covid-19 virus. Kijk en luister mee naar een mooie aflevering van het Covid-19 Journaal. De ouderen vertellen zelf hoe ze het covid-19 virus ervaren.

Video

Bekijk hier de video van het covid 19 journaal en deel het met iedereen

[quads id=1]