Ex-corona patiënten in Nederland zijn weer ziek geworden – herbesmettingen covid-19 video

herbesmetting Nederland

“Ik heb al corona gehad, dus ik kan het niet meer meer krijgen’. FOUT!!
Je kunt gewoon weer besmet raken met het coronavirus. De deskundigen hadden al een vermoeden maar nu is het ook in Nederland bevestigd. Er zijn namelijk een paar mensen her-besmet geraakt.

[quads id=1]

Dus ook als je genezen bent verklaard moet je je houden aan de voorzorgmaatregel. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Herbesmettingen in Nederland

Vier herbesmettingen met coronavirus vastgesteld in Nederland. Nu.nl schrijft dat bij vier Nederlandse coronapatiënten een herbesmetting met het coronavirus is vastgesteld, bevestigt het RIVM aan NU.nl na berichtgeving van Business Insider.

Het gaat om patiënten die na een eerdere positieve coronatest weer klachten ontwikkelden en vervolgens weer besmet bleken met het coronavirus, aldus RIVM-woordvoerder Harald Wychgel. In maart achtte het RIVM de kans nog klein dat iemand twee keer besmet kon raken.

[quads id=1]

RIVM

Het RIVM vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over het aantal herbesmettingen of eventuele gevolgen voor het coronabeleid. Dinsdag werd al bekend dat er zeker één herbesmetting in Nederland had plaatsgevonden. Viroloog Marion Koopmans stelde tegenover de NOS dat het voorkomen van een herbesmetting met het virus in de lijn der verwachting lag.

“Luchtweginfecties kunnen twee keer toeslaan, of vaker. We weten dat je niet levenslang beschermd bent als je de infectie hebt gehad en dat verwachten we dus ook bij COVID-19”, aldus Koopmans.

Ook herbesmettingen in België en Hongkong

[quads id=1]

Er kan gesproken worden van een officiële herbesmetting als de RNA, een genetische code die uniek is voor elke infectie, verschilt met die van een eerdere besmetting. Zo wordt uitgesloten dat de virusdeeltjes een overblijfsel zijn van een eerdere besmetting, legde de viroloog uit.

Eerste herbesmetting

Maandag werd de eerste herbesmetting vastgesteld bij een coronapatiënt in Hongkong. Ook in België zijn ook meerdere herbesmettingen vastgesteld. Herbesmettingen gelden nog als relatief zeldzaam. Ook in België durven virologen nog niet vast te stellen of de herbesmettingen uitzonderlijk zijn. “”Het zijn er nu al twee, mogelijk komen er nu meer bij”, aldus de Belgische viroloog Marc Van Ranst in Belgische media.

Video

[quads id=1]

Bekijk hier een video erover:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland