Uitvaart kapitein Michel Karwofodi “Oom Ram” maandag te Matta Suriname – video’s en foto’s

kapitein Karwofodi Matta

Een heel eenvoudige man. Hij hield van zijn gezelligheid, hij hield van zijn dorp. En hij hield van zijn familie en gezin. Hij was een sociaal bewogen mens. Hij leefde voor zijn dorp. Hij leefde voor de inheemse gemeenschap. Dit verdiende hij niet….

De zeer gewaardeerde dorpshoofď ” Michel Karwofodi ” meer bekend als ” Oom Ram ” is op zeer lafhartige wijze uit het leven gerukt. Zijn dood zorgt voor veel verdriet en ongeloof binnen de samenleving en in het bijzonder binnen zijn dorp Matta

Opgelet! De uitvaart zal MAANDAG plaatsvinden. Morgen (zondag 23 augustus) zal er een singi bakana gehouden voor de bewoners van Matta. Het dorpsbestuur doet een dringend beroep op u om niet naar Matta af te reizen ivm de covid-19 veiligheidsmaatregelen. Meer informatie in het bericht. Kijk u ook naar de vele gedeelde foto’s en video’s. Geeft u het aub door aan belanghebbenden.

Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij, Uw stok en Uw staf, zij geven mij moed.
Psalm 23:4

Met heel veel verdriet in ons hart maken wij bekend dat op 13 augustus 2020 uit ons midden is weggerukt, onze zeer gewaardeerde en kundige leider / Wabarhoseng

Michel Ramon Karwofodi

Meer bekend als oom Ram / Kap.

Geboren op 09 augustus 1953
Overleden op 13 augustus 2020

In leven was hij gepensioneerde van Suralco en sinds 2011 kapitein van het Inheemse dorp Matta Korhopa

De singi bakadina vindt plaats op zondag 23 augustus 2020 van 16:00 uur tot 18:00 uur in het gemeenschapshuis Washikwa te Matta

De uitvaart vindt plaats op maandag 24 augustus 2020 te Matta. Gelegenheid tot afscheid nemen in de aula van AZ Paramaribo van 10:00 uur tot 11:00 uur.

De rouwplechtigheid vindt plaats in het gemeenschapshuis Washikwa van 14:00 uur tot 17:00 uur. Houdt u zich aub aan de voorgeschreven Covid-19 maatregelen. Geef het door aan iedereen!


Lees hieronder de mededeling van het dorpsbestuur Matta i.v.m. uitvaart dorpshoofd

Beste familie, vrienden van Matta,
Op maandag 24 augustus a.s. zullen wij ons dorpshoofd, Michel Ramon Karwofodi, ten grave dragen. Vanuit Paramaribo zal het lichaam vervoerd worden naar Matta en vanaf 14.00 uur (2 uur ’s middags) opgebaard liggen in het gemeenschapshuis Washikwa. Daar zal het rouwprogramma afgewerkt worden inhoudende de toespraken, uitvaartdienst en het nemen van afscheid.
Op zondag 23 augustus wordt er een singi bakana gehouden voor de bewoners van Matta.

Samenkomsten als deze zijn potentiële bronnen voor besmetting met het covid-19 virus. Om dit te voorkomen doet het dorpsbestuur van Korhopa/Matta op u een dringend beroep om niet naar Matta af te reizen indien u niet in het dorp woont of naaste familie bent van Kapitein Michel Ramon Karwofodi.

De familie en de dorpsgemeenschap van Korhopa/Matta zullen het zeer op prijs stellen als u hun de ruimte zal bieden om op een waardige wijze afscheid te nemen van hun dierbare en hun dorpshoofd. Naast de totale dorpsgemeenschap zullen dorpshoofden van OSIP en VIDS aanwezig zijn. Op alle VIP’s wordt een beroep gedaan vooraf uw aanwezigheid te bevestigen. Wij verzoeken alle aanwezigen ook om altijd uw mond- en neusbedekking op te hebben en met uw eigen hand sanitizer te lopen.

De rouwstoet zal op de Indira Gandhiweg ter hoogte van Bernharddorp en op de Kennedyweg ter hoogte van Witsanti met gepaste snelheid langsrijden zodat dorpsbewoners van deze inheemse dorpen langs de weg kunnen staan, eventueel met bloemen strooien en zo afscheid kunnen nemen van het dorpshoofd van Matta.

Wij rekenen op uw medewerking en zeggen u bij voorbaat dank.
Het rouwprogramma zal via Facebook live worden gestreamd.

Het dorpsbestuur van Matta


In Memoriam:

Dorpshoofd Michel Ramon Karwofodi van Korhopa/Matta. Hij was een zeer gewaardeerd leider sinds zijn aanwijzing tot dorpshoofd in 2011. Michel Karwofodi was tevens ondervoorzitter van onze regionale werkarm de Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para/Wanica (OSIP) waarin het Traditioneel Gezag van Para verenigd is.

Velen herinneren zich dorpshoofd Michel Karwofodi als een vriendelijk, zachtaardig en wijze man die zich als een vader over ons ontfermde. Andere dorpshoofden konden bij hem te rade gaan en zijn adviezen gaven hen de kracht om verder te gaan. Maar ook anderen vonden bij hem een vaderfiguur.  Een heel sociaal bewogen persoon. Hij kende bijna iedereen als zijn tien vingers. Een persoon die graag zijn mensen hielp waar het nodig was.

Wabarhosen Michel Ramon Karwofodi, oom Ram, is niet meer onder ons, maar zijn idealen blijven voortbestaan en met de kracht, moed en wijsheid van Adajali zullen wij doen wat in ons vermogen ligt om deze te realiseren. VIDS condoleert de totale inheemse gemeenschap, en bovenal zijn kinderen, directe familie en de gemeenschap van Korhopa/Matta met dit groot verlies.

Geschreven door VIDS – De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS)

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s, video. en condoleances. Kapitein Michel Karwofodi gaat enorm gemist worden.

Rust zacht Kapitein Michel Karwofodi 🙏.Moge dit lied een troost zijn voor de hele familie en de gemeenschap van Matta.

Een man die we nooit meer zullen vergeten. Een man die veel sprak, hij was een voorbeeldfiguur voor velen. De wijze woorden wat hij ons gaf en heel veel deed voor z’n volk en medemens. En grapjes die we altijd maakten, die grapjes daar zullen we nooit meer maken.R.I.P Oom Ram. Till we Meet Again. A hattie fu tru. U favoriet poku’s. U bent nu een ster daarboven, die over ons zal waken.

We kunnen het nog steeds niet verwerken.We hebben een goeie man verloren. Waarom,waarom,Waarom moest dit met u gebeuren. Waar wij u niet konden helpen. We zitten nog steeds met dezelfde vraag. We moeten nu zonder jouw leven. Is echt een Zware klap voor ons wij als CovidTeam Leden van Matta en de familie. En ook voor de bevolking van u van het Inheemse dorp Matta. U bracht altijd wat voor ons op de post, we hoefden u niet te vragen. En we krijgen het. Dus zulke momenten zullen we nimmer vergeten. Waka bung Onze leider.,onze kapitein. Lobi


Het Dorpsbestuur van Bernharddorp Ey bar wroko gie ding sma foe Bernharddorp namens Basja Armand Sabajo zoals jullie hem kennen oom Cowa is maandag om 11.00 uur bij de recreatiezaal van Bernharddorp. Komen jullie de KAPITEIN KARWOFODIE MICHEL een laatste eer bewijzen
Nemen jullie bloemen mee en graag een schouderdoek

Kapitein Michel Karwofodi