First lady Melissa Santokhi benoemd tot lid RvC Staatsolie Suriname

first lady Santokhi

De nieuwe RvC bij Staatsolie bestaat naast president-commissaris Leo Brunswijk, ook uit: Dennis Caffé, Jimmy Bousaid, Nawin Nannan, Harry Dorinnie, Gonda Asadang en First lady Melissa Santokhi

[quads id=1]

Staatsolie. Een bedrijf om trots op te zijn. “Suriname zal een enorm rijk land worden als wordt voldaan aan de randvoorwaarden van dienend bestuur” Dat zegt ons staatshoofd president Santokhi. Bekijk het officiële bericht vanuit de regering voor meer informatie over de benoeming. We wensen de nieuwe leden succes!

[quads id=1]

RvC Staatsolie

Communicatie Dienst Suriname – CDS schreef het volgende: RvC Staatsolie benoemd tijdens Buitengewone Algemene aandeelhoudersvergadering. Tijdens een Buitengewone Algemene aandeelhoudersvergadering is de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. benoemd. Leo Brunswijk is gekozen tot president-commissaris. Staatsolie is gegroeid van een 200 barrels per dag producerend bedrijf, naar een internationaal erkend bedrijf, met een dagelijkse productie van 16.500 barrels aardolie. Het is geweldig te zien dat het bedrijf is gegroeid van een olieproducent naar een meer diversifiërende maatschappij, waarmee waarde toegevoegd wordt aan de Surinaamse samenleving.

Komt goed

[quads id=1]

“Wij verwachten dat deze opbrengsten de samenleving definitief zullen veranderen. Als wij zowel upstream als downstrean op een goede geologische basis uitvoeren, komt het zeker goed”, zei Staatsolie-directeur, Rudolf Elias. Het prudent afdekken van risico’s en inspelen op kansen is nu dringend noodzakelijk om het bedrijf naar grotere hoogtes te tillen.

Rijk land

“De natuurlijke hulpbronnen horen toe aan het gehele volk, dus staan wij garant voor een eerlijke verdeling van welvaart. Suriname zal een enorm rijk land worden als wordt voldaan aan de randvoorwaarden van dienend bestuur. Anders worden wij slachtoffer van de grondstoffen vloek”, gaf president Chandrikapersad Santokhi mee tijdens de vergadering. Het staatshoofd wil een beter perspectief voor het Surinaams volk. Goed bestuur kan dit volgens hem garanderen. “Als wij als land vrijkomen van corruptie, zal Suriname harder groeien dan ooit. Het beheer en management zal op serieuze manier moeten worden aangepakt.”

Opbrengsten

[quads id=1]

De opbrengsten van dit staatsbedrijf moeten slim geïnvesteerd worden, daar deze niet onuitputtelijk zijn. Het Spaar en Stabilisatiefonds moet komen om deze en komende generaties te garanderen van een goed bestaan. “Wij moeten garanties scheppen voor het inzetten van lokaal personeel, lokaal materiaal voor lokale benefits. Onze kennisontwikkeling zal dan alleen maar toenemen. Hierdoor kunnen wij werken naar groei op meerdere fronten. De recente olievondsten zijn gamechangers in deze”, aldus president Santokhi.

Winbaar gas

first lady Santokhi
Onze first lady

Voor de komende vijf jaar verwacht Staatsolie 965 miljoen USD bij te dragen aan de staat. Een shorebase is dringend noodzakelijk. Dit staat namelijk garant voor local content. Gecombineerde efforts van Guyana en Suriname voor commercieel winbaar gas zullen zorgen voor extra inkomsten

[quads id=1]

Een andere noodzaak is het creëren van een breed politiek draagvlak, wat belangrijk is voor succes van het fonds. Om dit te kunnen realiseren moeten politieke partijen op een lijn zijn met elkaar. “We bevinden ons in een riante positie. Laten wij de krachten bundelen voor een beter Suriname”, zei het staatshoofd.

Leden

De RvC bij Staatsolie bestaat naast de president-commissaris Leo Brunswijk, ook uit:

Dennis Caffé
Jimmy Bousaid
Nawin Nannan
Harry Dorinnie
Gonda Asadang
Melissa Santokhi

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

4 thoughts on “First lady Melissa Santokhi benoemd tot lid RvC Staatsolie Suriname

  1. DE PAARSE INVLOEDEN MOETEN UITGESCHAKELD WORDEN IN DIT BEDRIJF, ER ZIJN KOPSTUKKEN DAAR DIE DAAR NIET THUIS HOREN.

    1. Iedereen die in de politiek gaat begint zijn of haar zakken te vullen door zijn mensen hier en daar te plaatsen

Comments are closed.