17 mensen op de IC – meer dan 1000 active cases – video verscherpte maatregelen president Suriname

Update: Het totaal aan positieve testen is gestegen naar 3295. Het aantal mensen op de IC is gestegen naar 17. Deze mensen hebben extra zorg nodig. Hun toestand is kritiek. Suriname hou je aan alle regels. Bekijk in het bericht de lijst met alle 10 (verscherpte) maatregelen! Geef het door aan iedereen.

[quads id=1]

Kijk ook naar de video van president Santokhi – Mensen vieren nog steeds feestjes. Hoe is dat mogelijk? Vooral op zaterdag is het een enorme drukte op straat! De president heeft zonet aangegeven dat er dit weekend een total lockdown komt. Dus op zaterdag mag niemand de straat op. Deze maatregel is getroffen omdat de situatie uit de hand dreigt te lopen. Niet iedereen is het eens met de maatregel. Velen willen een lockdown van minimaal twee weken. Jullie ook? Of heeft een total lockdown helemaal geen zin?

[quads id=1]

Video president

President Santokhi: ‘’COVID 19 situatie zeer ernstig’’. President Chandrikapersad Santokhi heeft op een spoedpersconferentie zijn bezorgdheid over de COVID 19 situatie in ons land geuit. Naar aanleiding van deze situatie heeft het staatshoofd strengere maatregelen aangekondigd. Het doel van de maatregelen is om het verder oprukken van het virus een halt toe te roepen. De volgende maatregelen zijn door de president aan de samenleving voorgehouden, te weten;

Maatregel 1: Verplicht dragen van mondneusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten en Regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer en De COVID-afstand van 1.5 meter altijd in acht nemen.

[quads id=1]

Maatregel 2: Uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am m.u.v. medische spoedgevallen en essentiële diensten.

Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaal- en levering service

Maatregel 4: Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk, zijn verboden, met inachtneming van de COVID-maatregelen.

Maatregel 5: Feesten, incl. huisfeesten zijn verboden.

Maatregel 6: Bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten, niet meer dan 5 personen tegelijk, met inachtneming van de COVID-maatregelen

[quads id=1]

Maatregel 7: alle sportscholen/velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene COVID-maatregelen, vooralsnog toegestaan.

Maatregel 8: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond-en neusbedekking door alle aanwezige personen.

Maatregel 9: markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het PROTOCOL voor markten, waarbij o.a. geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond-en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne. De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.

Er wordt dringend aanbevolen dat de handhaving van de bovengenoemde maatregelen wordt geïmplementeerd door de politionele autoriteiten/veiligheidsdiensten gebruikmakend van boeteoplegging niet alleen tijdens uitgaansverbod, maar ook overdag.

Maatregel 10: Het is eenieder verboden zich in de periode van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 2020 05:00u in heel Suriname op de openbare weg te begeven of te bevinden.

[quads id=1]

Bekijk hier nogmaals de video omtrent de total lockdown en de verscherpte maatregelen. Deze zal aanstaande vrijdag 20.00 ingaan en zondag om 5.00 eindigen.  Luister naar de president, de VP en de minister van volksgezondheid. Kijk vanaf minuut 55.19:

Weet u niet meer wat de corona maatregelen zijn?  Bekijk deze link voor alle Covid-19 maatregelen

[quads id=1]

Lees dit bericht daarover: Wanica ziekenhuis en mortuarium zitten vol – Veel corona patiënten in Suriname

Lees ook: Opgelet! “Avondklok” overtreders worden opgepakt! – politie Suriname

[quads id=1]

Lees ook: Boetes tot SRD 25.000,- voor niet naleven maatregelen – Video Politie Suriname

Geef het bericht door aan belanghebbenden

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland