20.000 euro opgehaald om 15-jarige Alice uit Nederland te begraven in Brazilië – video’s

Alice Rotterdam

“Niemand kan het geloven. Niemand had het verwacht. Een klein meisje, heel geliefd. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?” Veel mensen reageren nog steeds vol ongeloof op de trieste gebeurtenis in Nederland.

De 15-jarige Alice werd doodgestoken door een 16-jarig meisje. Het meisje, vermoedelijk een klasgenootje, zou verliefd op haar zijn. Alice wilde niet. Ze kon het vermoedelijk niet verkroppen.

Alice is Braziliaans, haar familie wilde haar graag in Brazilië begraven maar dat was financieel niet haalbaar. Er werd een fundraising opgezet en binnen no time was de benodigde 20.000 euro binnen. Het lichaam van Alice gaat naar Manaus, voor de begrafenis. Haar moeder gaat mee en komt niet meer terug naar Nederland. Waarom? Ze was in Nederland voor een betere toekomst voor haar dochter. En kijk nu?

Video’s – Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie omtrent de moord. Vandaag is het afscheid in Nederland. Luister naar wat mensen erover vertellen. Hartverscheurend. Haar familie geeft ook aan dat Alice ook werd afgeperst door de dader. Waar is de jeugd toch mee bezig?

Doodgestoken in Nederland

Doodgestoken Alice (15) kan worden begraven in Brazilië. De crowdfunding voor de begrafenis van de 15-jarige Alice in Brazilië is geslaagd. Dat schreef Rijnmond.nl. Binnen anderhalve dag is het benodigde bedrag van 20.000 euro ingezameld. Het Schiedamse meisje werd vorige week woensdag in een huis in Rotterdam-West neergestoken en overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Ze zeggen dat Alice door de verdachte werd bedreigd en afgeperst. Een vriendin van de familie verklaarde eerder al tegen Rijnmond dat de fatale steekpartij iets te maken had met een onbeantwoorde liefde.

Alice Rotterdam

Vrienden van de familie hebben de inzamelingsactie maandagavond op poten gezet. De moeder en oom van Alice willen haar lichaam graag naar Brazilië vliegen, om haar in haar geboorteland te kunnen begraven. Om dit te kunnen bewerkstelligen, was het belangrijk dat het streefbedrag vóór donderdag zou worden opgehaald.

Om Alice helemaal naar haar geboortestad en rustplaats Manaus te brengen, is 20.000 euro nodig. Zo’n 1200 mensen doneerden een bedrag. De teller staat woensdagochtend op meer dan de benodigde 20.000 euro. “Dit had de familie nooit durven dromen”, schrijven de initiatiefnemers over de snelle inzameling. “De familie bedankt iedereen uit de bodem van hun hart voor hun bijdrage.” De moeder en de oom van Alice vliegen mee en komen daarna niet meer terug naar Nederland. Ze waren volgens Lima in Holland “om Alice een mooie toekomst te geven”.

Video’s

Bekijk hier wat video’s over Alice en kijk ook naar de emotionele stille loop die ze voor haar hadden georganiseerd:

One thought on “20.000 euro opgehaald om 15-jarige Alice uit Nederland te begraven in Brazilië – video’s

  1. My sincere condolences to the entire family. May God comfort and strengthen you.🙏❤️

Comments are closed.